Rinspeed представила концепт безпілотного електробуса

Одним з найяскравіших експонатів виставки споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі вже за традицією став концепткар швейцарської фірми Rinspeed. Фішка безпілотного мікроавтобуса Snap в тому, що його платформу, коли вона застаріє, можна утилізувати і замінити новою, актуальною.

Тим, у кого був чи є настільний комп’ютер системи PC, легко зрозуміє концепцію Франка Ріндеркнехт (глава фірми Rinspeed): системний блок начинений компонентами, які з часом застарівають, їх можна легко замінити на більш сучасні. Міняти ж сам корпус зовсім необов’язково - це просто шматок заліза.

Rinspeed Snap (назва перекладається з англійської як «клацання» або «застібка») влаштований за таким же принципом: є практично вічний залізний корпус-кузов з меблями і є швидко застаріваюча електромобільна начинка, яка виконана у вигляді мобільної платформи, що відділяється від кузова.

Заявлені технічні характеристики платформи, прямо скажемо, не вражають: електродвигун видає 69 к.с. пікової потужності і розганяє автономну вагонетку до крейсерських 80 км / год. Вбудована в підлогу АКБ ємністю 12 кВт · год дозволить проїхати на одній зарядці лише близько 100 км. Зате завдяки оригінальним рульовим механізмам ZF мікроавтобус може розвернутися практично на місці: передні колеса повертаються на кут до 70 градусів, задні - на 14 градусів.

Згодом, коли на ринку з’являться АКБ з більш високою щільністю заряду, під “будку” можна буде підкотити нову, більш сучасну платформу, з поліпшеними характеристиками. Зберігаючи ж незмінним пасажирський модуль, є шанс зменшити витрати на виробництво електромобілів і поберегти природу-матінку від витрачання зайвих ресурсів.

Електронне начиння будки теж можна апгрейдити, хоча на момент січня 2018 року його вигляд - сучасніше нікуди! У розпорядженні кожного з чотирьох пасажирів аж три сенсорні екрани. На них транслюється персоніфікований мультимедійний контент, сформований на основі триступеневої системи аутентифікації користувача - штучний інтелект не тільки довезе до потрібного пункту призначення, але і розважить по повній програмі!

Також в дорозі зручно перекусити - тумбочки-органайзери між кріслами влаштовані на кшталт тих, що є в бізнес-класі далекомагістральних літаків, забезпечені складними столиками і підстаканниками. У зовнішні панелі Snap вбудовані шість світлових панелей, які можуть показувати попереджувальні повідомлення, рекламу або просто атмосферну картинку.

На виставці CES представлений саме пасажирський варіант Snap, призначений стати альтернативою громадському транспорту, але в принципі будку можна облаштувати як завгодно: пристосувати для перевезення вантажів або перетворити в мобільне романтичне гніздечко на двох.

Незважаючи на те, що Snap, як і всякий рінспідівський концепт, що дуже ретельно опрацьований і складається з цілком реальних і головних дійових компонентів, конкретних планів по його виробництву у швейцарської компанії немає. Зате на сайті http://annainfotour.com/ ви зможете ознайомитися з парком сучасних комфортабельних мікроавтобусів компанії Аnnainfotour, оцінити всі переваги цього перевізника, швидко і вигідно замовити квартирний, офісний переїзд, чи забронювати квиток на потрібний напрямок.