Тонкощі вибору металошукача

Коли простий інтерес до пошуку монет, скарбів і артефактів починає переростати в бажання спробувати власні сили на цьому поприщі і перевірити свою удачу в справі, перед майбутнім шукачем неодмінно виникає основне завдання - вибір першого в своєму житті металошукача.

Необхідно віддати належне тим, хто б’ється на просторах всесвітньої павутини, відстоюючи першість тих чи інших фірм, марок або конкретних моделей. Адже кожен власник добре знає саме свій прилад, “чує” його, вміє використовувати 100% можливостей, оскільки витратив достатньо часу на його освоєння. Але всі ці баталії ні як не можуть допомогти зробити правильний вибір, тому що в них або відсутні відомості необхідні для людини вперше вирішив вступити пошукове співтовариство, або навпаки - необхідна інформація втрачається в зайвій деталізації обговорюваних тем.

Може здатися, що покупка професійного металошукача буде обов’язково гарантувати знаходження скарбу. Але це скоріше загальноприйняті хибні уявлення, ніж істина. На ефективність приладу впливає багато факторів, основним з яких є уважність і підготовленість користувача. Елементарне знання призначення, перемикачів, кнопок, меню, піктограм на моніторі, звукової індикації, необхідне для того, щоб зрозуміти, що власне кажучи намагається “сказати” металошукач своєму власникові. Тому, перш ніж приступати до пошуків, необхідно уважно вивчити інструкцію до приладу, і бажано ознайомитися з декількома відео оглядами по матеріально-технічній частині і специфіки роботи з придбаної моделлю. І вже потім, відвідавши інтернет-магазин profiskatel.com вигідно придбати найбільш оптимальну модель.

В даний час всі металошукачі можна з упевненістю розділити на кілька класів (аматорські, напівпрофесійні, професійні), і груп (грунтові, глибинні, для підводного пошуку, для пошуку золота).

Належність металошукача до того чи іншого класу безпосередньо залежить від його функціональності, а отже складності в налаштуванні - чим простіший прилад, тим більше він наближений до класу пошукового обладнання початкового рівня.

Крім налаштувань металошукачі відрізняються способом обробки сигналу, який може бути аналоговим або цифровим.

Як правило напівпрофесійні і професійні прилади забезпечують цифрову обробку сигналу відбитого від предмета, що знаходиться під котушкою, так само вони забезпечують можливість регулювання користувачем значної кількості налаштувань, що дозволяє налаштувати його роботу в залежності від стану грунту і цілі пошуку в конкретному місці (великі чи дрібні монети, мідь, цинк. срібло, золото, артефакти або залишити пошук тільки по чорному металі і т.д.).

Визначаючись з вибором необхідно звернути увагу на характеристики, які знадобляться в металошукачі для новачка. До цих параметрів відносяться: балансування грунту, дискримінація і чутливість приладу.

Балансування грунту - відсікання сигналів видаваних знаходяться в грунті мінералами. Чим більший вміст в землі похідних оксидів заліза, тим вище її мінералізація, а, відповідно, і більша кількість перешкод і помилкових спрацьовувань.

Можливість такого налаштування дозволяє поліпшити чутливість приладу, виключити фантомні сигнали, як наслідок збільшити глибину пошуку і якість ідентифікації цілі. Для початкового етапу освоєння металошукача досить використовувати автоматичне балансування на грунт, яка є у всіх напівпрофесійних приладах і дозволяє проводити результативний пошук практично на будь-якій місцевості.

Дискримінація - властивість металошукача ігнорувати об’єкти, що складаються з будь-якого певного типу металу. Якщо для пошуку “по війні” ця функція не потрібна, тому що цей вид пошуків повинен включати будь-які об’єкти, то маючи на меті знаходження монет, прикрас і реліквій без неї обійтися неможливо, в іншому випадку втомитеся від викопування, цвяхів, дроту, пляшкових кришок та іншого залізного сміття.

Чутливість металодетектора (глибина виявлення) - гранична відстань від пошукової котушки до об’єкта, що дозволяє визначити його місце залягання. Даний показник неоднозначний і може змінюватися в залежності від величини і складу об’єкта, а також типу і розміру пошукової котушки.