День народження дитини. З чого почати?

Напевно, кожна турботлива матуся і татусь мріють подарувати своїй дитині незабутнє свято в День народження. І, якщо першу свою річницю малюк найчастіше зустрічає в тісному родинному колі, щедро обцілований бабусями і дідусями, і обдарований костюмами і брязкальцями, то вже починаючи з другого-третього дня народження ситуація змінюється.

Привітання - один з найголовніших і найнеобхідніших атрибутів Дня народження. І якщо ви відчуваєте, що самотужки не получиться красиво і переконливо висловити свої щирі почуття до іменинника, ось тут https://pustunchik.ua/ua/holidays/childrens-day-hover/privitannja-z-dnem-narodzhennja ви знайдете чудові емоційні, креативні і прикольні привітання.

У крихти, швидше за все, є друзі і товариші на майданчику, в садку або в розвиваючому центрі. І їх теж неодмінно треба запросити на свято! А, значить, мамі з татом необхідно включати всю свою креативність, щоб порадувати і іменинника, і гостей.

Найперше, про що варто пам’ятати - тривалість події. Якщо ви відзначаєте День народження вперше в компанії друзів малюка, весь захід не повинен тривати більше двох годин! Навіть якщо вам здається, що діти тільки «розігралися», і в запасі ще маса конкурсів та забав. Пам’ятайте, що заспокоїти перезбуджену дитину - справа непроста. А уявіть, якщо їх декілька? Особливо це стосується зовсім малюків, дошкільнят.

Звичайно, у них немає усвідомленого бажання «рознести» квартиру, але через недосконалу систему саморегуляції їм дуже складно зупинитися.

Заздалегідь домовтеся з дитиною, скільки друзів вона хоче запросити на свято? Якщо дитинка зовсім маленька - 2-3 рочки - цілком може бути, що у неї ще немає друзів. Значить, прийшов самий час їх «завести». І тут чудово допоможе мама, запросивши кілька діточок з сусідських сімей або дітей своїх подруг. Звичайно, бажано, щоб інтереси дітей збігалися за віком - погодьтеся, дітям двох і десяти років необхідні різні конкурси, та й взагалі програма.

Тепер важливо визначитися, де і з чиєю допомогою буде організовано свято? Найпростіший, але водночас і енерговитратний для мами спосіб - організувати свято своїми силами в будинку. Але при бажанні, звичайно, можна влаштувати пікнік на природі, квест в парку або веселі посиденьки в кафе. Можна запросити аніматорів і зробити театралізоване дійство. Або прийти в кафе з дитячою кімнатою, де юний іменинник з друзями може періодично «скидати» енергію в перерві між посиденьками і задуванням свічок на торті.

І, звичайно ж, продумайте святковий стіл. Так, всі ми знаємо, що наші діти люблять їсти трохи не те, що ми. Вірніше, не в тому вигляді. Так що святкові картопля з м’ясом, олів’є і заливна риба їх навряд чи вразять. А ось бутерброди з викладеними з сиру або бекону тваринами, корабликами, різнокольорові шпажки з овочами і салати, викладені «зайчиком» або «котиком», швидше за все, підуть на «ура». Знову-таки, необхідно орієнтуватися на вік дітей. І не забудьте про велику кількість напоїв - діти завжди багато п’ють. Особливо, коли активно рухаються.

Якщо дитина в перший раз відзначає день народження, не забудьте заздалегідь йому все розповісти. Як буде проходити свято, як треба себе вести і чого очікувати. Пам’ятайте, що діти люблять передбачуваність і стабільність! А нежданий клоун і натовп гостей можуть не тільки розвеселити, а й налякати юного іменинника.

Розкажіть йому, що і як буде відбуватися, як вести себе з дітьми, куди скласти подарунки і як за них подякувати. Як після свята проводжати гостей. Чудово, якщо кожна дитина понесе з собою якийсь невеликий сюрприз від вашої сім’ї. Це може бути дрібниця, але ж подарунки люблять отримувати все, правда?

І пам’ятайте, що головне - це атмосфера любові і радості. Не сподівайтеся, що весь сценарій вийде на 100%. Відкиньте перфекціонізм і просто веселіться і грайте разом з дитиною. І це буде найчудовіший День народження!