Основні правила догляду за мультиваркою

Цілком зрозуміло, що мультиварка, як і будь-який інший складний механізм вимагає догляду і акуратності під час експлуатації. Але, тим цінніша мультиварка, як сучасний кухонний гаджет, що інтенсивного і трудомісткого догляду вона абсолютно не вимагає.

Варто зазначити, що це не означає, що після покупки її можна експлуатувати денно і нощно, не проявляючи інтересу до її потреб. А, потреби ці у мультиварки, все-таки є. І якщо нехтувати ними, поломки не уникнути, а у цьому випадку доведеться скористатися послугою ремонт мультиварок в Киеве від компанії “Технодоктор”.

Отже, почнемо по порядку, в тому вигляді, як ми використовуємо мультиварку на кухні. Перше - після кожного циклу приготування певної страви потрібно в обов’язковому порядку відповідально помити знімну чашу - головний діючий компонент цього пристосування. Розраховувати тут на довгу гарантію роботи, дану виробником - несерйозно.

На початку процесу готування знімна чаша повинна бути в ідеальній чистоті - це потрібно з двох причин:

- не змитий бруд на чаші може реально вплинути на смак і запах страви, що готується;

- бруд на знімній чаші може вплинути на якість покриття внутрішньої поверхні самої чаші.

Мити знімну чашу рекомендується без застосування абразивних засобів і занадто жорстких губок - незважаючи на матеріал покриття (кераміка або тефлон), грубе протирання і промивання чаші може пошкодити антипригарне покриття і звести «нанівець» зусилля багатьох функцій мультиварки. Краще користуватися м’якими губками, серветками, а в ідеалі - мікрофіброю.

Щоб гарантувати збереження поверхні чаші від подряпин, уникайте у використанні порошкоподібні миючі засоби, набагато ефективніше і раціональніше - гелі та гелевидні склади для миття. Після акуратного і дбайливого миття чашу мультиварки потрібно протерти і досконально висушити - це важливо.

Якщо на моделі вашої мультиварки незнімна кришка - її потрібно протирати абсолютно кожен раз після приготування їжі. На ній і біля неї зазвичай скупчується величезна кількість жирних випарів, вологи, залишків страви, що готується.

Все набагато простіше, якщо ваша мультиварка за своєю конструкцією - зі знімною внутрішньою частиною кришки. Якщо це так, то вам пощастило - цілком достатньо буде відчепити цю знімну частину, без клопоту промити під водою і на завершення - насухо протерти.

Існує поширена проблема - після декількох циклів експлуатації (причому правильної і обумовленої в інструкції), чаша починає надавати стравам неприємного присмаку, що залишився рудиментарним від минулих приготувань. Боротися з цим можна і потрібно, тим більше, що конструкція мультиварки дозволяє робити це запросто.

Отже, при виникненні в знімній чаші сторонніх запахів, слід налити в чашу склянку чистої води з розчиненим соком половинки середнього лимона. Деякі гурмани застосовують замість лимона шматочок імбиру - різниці особливої ​​немає, головне відмінний і запрограмований результат.

Варто особливо зупинитися на догляді за випускним клапаном - там найчастіше відбуваються затори з жирових випаровувань. Це може негативно серйозно вплинути на багато технологічних процесів всередині мультиварки під час експлуатації.

Якщо ви зважилися (а, це доведеться рано чи пізно зробити) почистити внутрішні поверхні мультиварки і, в тому числі, нагрівальні елементи - будьте вкрай обережні, перед роботою обов’язково відключіть мультиварку від електромережі. Після вологого чищення ні в якому разі не вмикайте мультиварку до тих пір, поки не висохнуть всі нутрощі пристрою.