Основні помилки при експлуатації ручного електроінструменту

Хороші майстри завжди були в пошані, особливо, коли справа стосується ремонту або будівництва. Зараз, по суті нічого не змінилося, але поява ручних електроінструментів зробила можливим з легкістю проводити будь-які роботи будь-кому, хто має хоч якесь поняття в будівництві або іншому ремеслі.

https://agrus.kiev.ua/jelektroinstrumenty.html

І справа навіть не в грошах, як думають багато хто, просто хочеться в очах своїх рідних бути справжнім чоловіком. А іноді хочеться довести самому собі: «я можу це зробити». Тим більше, майже всі сучасні електроінструменти в Україні працюють від мережі 220 Вольт, а це значить від будь-якої розетки.

Але, в більшості випадків, у недосвідчених майстрів-аматорів, такий інструмент довго не «живе». І не важливо, якого виду прилад: дриль, болгарка, лобзик, пила, шуруповерт, у всіх один принцип роботи. Всі мають електродвигуни, які й надають рух робочому механізму. Яких же правил експлуатації варто дотримуватися, і яких помилок не варто робити?

Отже, якщо ви купили перфоратор або інший вподобаний електроінструмент, який відповідає запитам, що далі? Багато хто вважає, що його відразу можна «врубати» на повну потужність і працювати до «втрати пульсу». Це основна помилка, через яку ваш прилад довго не прослужить. Все тому, що новий інструмент часто вже не обкатаний. Для початку, необхідно включити і «прогнати» двигун в холостому режимі, так притруться деталі механізмів, а найголовніше щітки до якоря (ротора) двигуна. Якщо ж дати відразу максимальне навантаження - вони просто підгорять. Коли від двигуна в холостому режимі перестане йти запах паленого графіту, то можна акуратно приступати до роботи.

Наступне правило - це чистота інструменту. Після роботи, завжди необхідно ретельно почистити інструмент від пилу і бруду. На перший погляд - це стандартна процедура, про яку всі говорять, але ніхто не виконує. Втім, випробування ручного електроінструменту достовірно показують, що чистота - запорука довговічності в середньому на 30%.

Перевантаження. Як не дивно, але основна кількість інструменту виходить з ладу саме з цієї причини. Причин перевантажень кілька. Для початку, це невідповідність потужності приладу до виконуваної роботи, наприклад, не варто болгаркою 600 Ватт різати рейки або бетонні плити, а багато ріжуть!

А ще, у будь-якого інструменту є часовий режим безперервної роботи, на який багато хто просто не звертають уваги. Причиною перевантаження може послужити і збій в електромережі, але це, вже провина не користувача, а енергетиків.

Своєчасне змазування. В основному, весь інструмент йде на продаж зі змазаним робочим механізмом, але з часом, мастило варто оновлювати, тому як, воно випливає, або вигорає під час роботи. Для змащення, можна використовувати: машинне масло, літол, солідол або графитную пасту. Така профілактика дозволить продовжити експлуатацію вашого інструменту в кілька разів.