Google безкоштовно підготує 10 тисяч чоловік до роботи в ІТ

Google, спільно з освітньою платформою Coursera створив онлайн-курс, який за 8-12 місяців перетворить дилетанта в повноцінного здобувача на посаду в крупній ІТ-компанії, пише видання Bloomberg.

Google запускає нову безкоштовну освітню онлайн-програму, пройшовши яку 10 тисяч чоловік без профільної освіти та відповідного досвіду зможуть працювати в сфері інформаційних технологій. Це частина величезної стратегії компанії з перепідготовки кадрів, в яку технологічний гігант вклав $ 1 млрд.

Тішить той факт, що і в Україні є розуміння важливості розвитку навчання високим технологіям, зокрема Main School зараз проводить запис дітей різного віку, саме тут завдяки новітнім інноваційним технологіям  досягається їх гармонійний розвиток, здатність креативно ефективно мислити, ставити цілі і їх досягати, приймати зважені рішення, створювати перші успішні ІТ-проекти. 

Подібні заходи Google робить не тільки тому, що її досягнення в галузі штучного інтелекту (ШІ) щорічно позбавляють робочих місць тисячі некваліфікованих співробітників, але і в зв’язку з гострою нестачею кадрів у сфері розробки ШІ. Google заявила, що навчальний курс розроблений на основі власних методів підготовки допоміжного персоналу компанії. Програма, створена спільно з освітньою онлайн-платформою Coursera, передбачає постійну практику в віртуальних лабораторіях. Так, якщо в завданні буде сказано усунути проблему на Linux, лабораторія надасть доступ до відповідного програмного забезпечення. Через 8-12 місяців кожен, що пройшов цей курс, зможе працювати в великих ІТ-компаніях.

«Чим більше робочих місць скорочується через автоматизацію, тим більше ми повинні створювати умов, які допоможуть усім бажаючим “застрибнути” на нові кар’єрні висоти в майбутньому», - впевнений СЕО Coursera Джефф Маггіонкальда.

На сьогоднішній день тільки в США відкрито 150 000 вакансій в ІТ-компаніях, тому у всіх випускників онлайн-курсу будуть прекрасні перспективи працевлаштування. Зокрема, Bank of America, Walmart і Sprint вже заявили про готовність наймати співробітників з таким сертифікатом, пише Fast Company.

Якщо навички ШІ і людські знання стануть взаємодоповнюючими, а уряди різних країн почнуть вкладати серйозні кошти в навчання і перепідготовку співробітників, це принесе величезну користь абсолютно всім. Про це в своєму дослідженні заявляє The Economist Intelligence Unit. Якщо ж не вкладати гроші ні в підвищення кваліфікації, ні в обмін даними, штучний інтелект відбере у людей робочі місця. В цьому випадку економіці Британії буде завдано збитків в $ 420 млрд, а економіці Австралії - $ 50 млрд. Економіки США і Азії продовжать зростати, але набагато менше, ніж очікувалося.

Мрієте про цікаву, добре оплачувану роботу? На сайті work.eva.ua пропонуються актуальні вакансії в офісах, магазинах і складах торгової мережі EVA.