LunaR: перший смарт-годинник на сонячній батареї

Годинники - один з тих аксесуарів, з якими людина практично не розлучається. Навіть в епоху мобільних телефонів, наручні годинники не втрачають своєї значущості та актуальності. Більш того, вони знаходять новий вид, форму і розширюють свій функціонал з кожною новою моделлю, що виходить на ринок.

Сонячні панелі для годинників не є чимось принципово новим. Ось тільки повністю автономних в плані енергії годинників, які могли б отримувати 100% необхідного заряду від природних джерел - немає. Вірніше, не було до недавнього часу. Група конструкторів з Сан-Франциско змогла перевернути дану технологію! Тепер, завдяки краудфандінгу на світ можуть з’явитися не просто годинники, а повноцінні «Smartwatches» з сонячними панелями і значним функціоналом.

Новинка буде носити назву LunaR. В даний момент на одному популярному майданчику ведеться збір коштів для реалізації проекту. Просувається він досить успішно, а тому настрій у самих творців годинників щодо успіху - вкрай високий. На даний момент стартап зібрав вже понад 100 000 доларів (при заявленій цілі в $ 50 000). Більш детально ознайомитися з LunaR можна на офіційній сторінці проекту на Kickstarter. А ось тут https://watch.24k.ua/Casio.html можна вигідно придбати якісні наручні годинники відомого бренду Casio.

Отже, що ж слід знати про новинку? Працюють ці годинники на невеликому літій-іонному акумуляторі, який поповнюється від всього однієї сонячної панелі на екрані годинника. У аксесуара є LED підсвічування. Дизайн - скоромний і лаконічний. При цьому годинник має досить широкий функціонал. LunaR дозволять синхронізуватися з соціальними мережами, вони підтримують такі популярні сервіси, як Apple Health і Google Health, можуть стежити за сном і фізичною активністю людини.

Приємним доповненням є функція автоматичного перекладу часу, відповідно до часового поясу. Повною мірою оцінять її ті, хто багато і часто подорожує в різні куточки планети. Однак, для роботи цієї функції все ж буде потрібно смартфон і GPS. Синхронізація у годинника LunaR буде з усіма сучасними мобільними пристроями. Але найголовніше полягає в тому, що акумулятор новинки буде поповнюватися, як від природних, так і від штучних джерел світла, запевняють конструктори.