CES-2018: «розумний диван» позбавить від необхідності вставати з нього

Концепція «розумний будинок», здавалося, давно вже нікого не дивує. Проте виробники примудряються додавати в неї все нові і нові елементи. Компанія Crownstone, наприклад, нещодавно представила систему, яка включає освітлення в квартирі тільки при появі в ній мешканця, який має смартфон із спеціально налаштованої програмою. А от італійська компанія Miliboo представила на виставці інноваційних технологій CES - 2018 розумний диван.

З точки зору виробника, це ідеальні меблі для ідеального світу, в якому людині не доведеться вставати з дивана, щоб вимкнути світло, налаштувати температуру в будинку, зарядити смартфон. Все це робить напханий електронікою диван, в якому є і сенсорний екран, і бездротова зарядка, і ціла гора датчиків. Дисплей в підлокітнику, наприклад, дозволяє не тільки змінити гучність телевізора або переключити канали. Він здатний управляти всією рештою технікою в «розумному будинку». Однак диван може проявити строгість. Вбудовані датчики відслідковують активність користувача і показують, скільки годин було проведено за переглядом телевізора.

«Наш розумний диван революціонізує життя користувачів, особливо досвід перегляду телевізора, завдяки вібросидінням з датчиками руху», - заявив засновник Miliboo Гійом Лашеналь. Про вартість і дату початку продажів дивана він не повідомив. А тим часом в інтернет-магазині 4room.ua/mebel  можна хоч вже придбати хороші дивани, без електроніки і інших високотехнологічних наворотів, зате досить комфортні, довговічні і у привабливому дизайнерському виконанні. А ще тут представлено широкий асортимент інших якісних меблів для спалень, віталень, дитячих кімнат, кухонь, тощо. 

До числа необхідних на кухні речей, на зразок холодильника, плити і духовки, поступово додаються планшети. GE Appliances представила гігантський 27-дюймовий сенсорний вбудовується планшет. Його пропонують встановлювати прямо над плитою і використовувати в якості центру розумного будинку.

Як і у випадку з розумним диваном Miliboo, планшет Family Hub може управляти всією розумною технікою. З його допомогою можна стежити за іншими кімнатами в будинку, попередньо розставивши камери. Ще одна особливість планшета - наявність двох камер: перша спрямована на власника і служить для відеочату, а друга - на плиту, для зйомки їжі і подальшої відправки фотографій в Instagram. Пристрій надійде в продаж у другій половині 2018 року.