Toyota представила водневий концепт-кар з безповітряними шинами

Безповітряні шини можуть повністю витіснити традиційні вже в найближчі десять років. Такої думки дотримуються японські фахівці, які сьогодні проявляють особливий інтерес до розробок подібного роду. На автомобільному ринку з'являється все більше технологій, які ще п'ять років тому вважалися чимось фантастичним. Особливо уважно за інноваціями стежить найбільший японський виробник авто Toyota. Найбільший інтерес японці проявляють до водневих двигунів і, як несподівано виявилося, до технології шин майбутнього - коліс, які не потребуватимуть накачування повітрям.

Якісні шини, диски, моторні оливи, кріплення для авто по доступній вартості пропонує інтернет-магазин titanshina.ua, завдяки зручній пошуковій формі ви швидко знайдете все, що потрібно для вашої машини.

Не так давно корпорація представила цікавий концепт-кар. Представники Toyota відразу обмовилися, що демонстровані в ньому ідеї та рішення, поки не готові для комерційного використання. Проте, конструктори очікують, що закладені в дослідний зразок ідеї і технології, зможуть вийти на ринок вже зовсім скоро.

Отже, мова йде про кросовер на водневому двигуні Fine-Comfort Ride. Найцікавішим місцем розробки є його колеса. Справа не тільки в безповітряних шинах, але і в тому, що кожне колесо отримало свій власний двигун.

Кожне колесо зроблене з гумової смуги, маточини з алюмінію і пластика. Все це повинно компенсувати вагу двигуна. Зараз безповітряні шини по своїй масі не сильно відрізняються від традиційних аналогів. Однак в компанії сподіваються скоротити масу таких коліс на 30% або на 5 кг вже найближчим часом завдяки розвитку технологій.

Виробництвом таких шин, до слова, займається компанія Sumitomo Rubber. Представники виробника розповіли про те, що в подібній продукції (безповітряних шинах) сьогодні зацікавлені і інші японські автовиробники, як Toyota. Компанія планує створити комерційно успішну версію вже до 2020 року.

Маса інноваційних шин - не єдина проблема. За словами інженерів, найважливішою труднощами на шляху створення подібних коліс залишається тертя при русі, яке зростає на 10-20% в порівнянні з традиційними шинами. Для електромобілів, який вже почали захоплення споживчого ринку, такі характеристики технічно не прийнятні. З іншого боку, проблема вартості інноваційної розробки вже вирішена! Собівартість безповітряних шин скорочується з року в рік завдяки розвитку технологій.