Група Volkswagen в 2017 році побила рекорд з продажу автомобілів

Світові поставки автомобілів концерну Volkswagen виросли за підсумками 2017 року до історичного рекорду, досягнувши рівня в 10,74 млн автомобілів, що на 4,3% більше показника 2016 року, говориться в повідомленні компанії.

У грудні концерн поставив майже 1 млн автомобілів, що на 8,5% більше минулорічного показника.

“Ми вкладаємо значні інвестиції в транспортні засоби завтрашнього дня, використовуючи кошти з наших власних ресурсів ... У той же час ми продовжуємо планомірно розвивати наявні технології та транспортні засоби. Чудові показники підтверджують, що це правильний підхід”, - наводяться в релізі слова керівника концерну Маттіаса Мюллера.

Зростання обсягу поставок в Європі склав за минулий рік 3,3%, до 4,33 млн машин. У Західній Європі компанія в звітному періоді поставила 3,58 млн машин (зростання на 1,4%), зокрема в Німеччині - 1,29 млн штук (зниження на 0,4%). У Центральній і Східній Європі було поставлено 744,6 тис. автомобілів (збільшення на 13,2%), з них в Україну - 81,7 тис. (Зростання на 14,8%).

У Північній Америці за 2017 рік Volkswagen поставив 976,4 тис. машин (зростання на 4%), зокрема в США - 625,1 тис. (зростання на 5,8%). У Південній Америці було поставлено 521,6 тис. автомобілів (збільшення на 23,7%), зокрема в Бразилії - 308 тис. (зростання на 19,5%). В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР) зростання показника склало 4,3%, до 4,5 млн машин. При цьому в Китаї поставки збільшилися на 5,1% в річному вираженні, до 4,18 млн штук.

До речі ось тут https://autorazborka.kiev.ua/ можна вигідно замовити нові і б/у запчастини до різних моделей VW, Skoda, Seat.

Нагадаємо, зараз концерн окрім власне марки Volkswagen об’єднує такі відомимі бренди як Audi, Seat, Skoda, а також елітний сегмент: Lamborghini, Bugatti і Bentley. Найбільше зростання обсягу поставок в річному вираженні відзначається у бренду Seat - на 14,6%, до 468,4 тис. Машин, у брендів MAN і Scania - по 11,6%, до 114,1 тис. І 90,8 тис. автомобілів відповідно. Поставки автомобілів бренду Volkswagen досягли рекорду в 6,23 млн машин, що на 4,2% більше в річному вираженні.

Офіційні представники компанії повідомили громадськості про те, що за найскромнішими підрахунками за всю історію діяльності заводів було випущено в світ понад ста п’ятдесяти мільйонів примірників авто. Найдовше на конвеєрах збирали автомобілі марки Volkswagen Beetle. Цей транспортний бестселер виробляли протягом семи десятків років. Зараз деякі ентузіасти продовжують запевняти всіх в тому, що незабаром виробник випустить таку модель в новій модифікації. І це цілком можливо, адже німці збираються за майбутні два роки збільшити модельний ряд як мінімум на дев’ятнадцять моделей.