Геморой: хвороба шоферів і офісних працівників

Серед найнеприємніших і, на думку багатьох, «сороміцьких» хвороб одне з перших місць займає геморой. Факт локації захворювання - задній прохід особливо актуалізує інтимну складову і зумовлює певний психологічний бар'єр перед зверненням до лікувальних закладів.

На сайте lechigemor вы узнаете об основных причинах возникновения геммороя, его симптомах, а также эффективных методах лечения и профилактики этого заболевания.

Основною причиною розвитку геморою фахівці однозначно називають малорухливий спосіб життя. Це означає, що в зоні ризику опиняються професійні водії, диспетчери і офісні співробітники, тобто ті, хто сидять на протязі всього робочого дня. Але навіть якщо ваша діяльність не передбачає постійного статичного положення тіла, ризик виникнення геморою не варто виключати.

До цієї проблеми нерідко призводить неправильне харчування, наприклад, регулярне вживання важкої їжі, їжа всухом’ятку, яка порушує нормальне травлення і очищення кишечника. Одним з факторів геморою є і спадкова схильність, про яку, людина може і не здогадуватися, адже про геморой не прийнято заявляти привселюдно і обговорювати це з батьками і дітьми.

Симптоми геморою

Не виявити у себе геморой дуже складно - його симптоми настільки неприємні і болючі, що просто не можуть залишитися непоміченими:

- Біль в задньому проході, супроводжувана печінням.

- Утруднене випорожнення кишечника, іноді з кров’ю.

- Тяжкість в області ануса.

При своєчасному зверненні до проктолога геморой непогано піддається лікуванню і в багатьох випадках лікування може бути тільки консервативним.

Прості правила профілактики

Методи профілактики геморою можна умовно розділити на 2 групи: режим харчування і фізичні навантаження.

Необхідно нормалізувати травлення і своєчасну дефекацію:

- Харчуватися у встановлені години.

- Не переїдати, не захоплюватися жирними, солоними і гострими стравами, виключити з раціону ті продукти, які викликають запори.

- Протягом дня випивати не менше 2 літрів звичайної води (але не кави, чаю, соку або газованої води)

- В обов’язковому порядку включати в щоденне меню хоча б по одному овочу і фрукту.

Ці правила харчування є класичними складовими здорового способу життя, і крім геморою здатні запобігти безлічі інших проблем: зайва вага, цукровий діабет, виразку шлунка та ін.

Друга складова профілактики геморою - невеликі фізичні навантаження і рухливість. Якщо ви працюєте в офісі, то візьміть за правило:

- Раз на годину встати зі стільця і ​​трохи пройтися по кабінету або коридору: полити квіти, помити руки, дійти до харчоблоку і випити кілька ковтків чистої води.

- Якщо є можливість, виконувати міні-зарядку раз на дві-три години: зробіть присідання і нахили, зробіть легку прогулянку навколо офісної будівлі.

- Не сидіти, склавши ногу на ногу.

- Здійснювати рухову активність після роботи: припаркувати машину подалі від під’їзду і пройти кілька десятків метрів пішки, перестати користуватися ліфтом, забирати дитину зі школи або садка пішки, а не за кермом.

- Записатися в басейн або на танці, їздити до роботи на велосипеді.

Якщо в родині були випадки геморою, то справа дещо складніша. У цій ситуації варто звернути увагу на зміцнення судин. Підібрати відповідне лікування допоможе лікар, а список часто призначуваних препаратів ви можете дізнатися на цій сторінці.

Геморой - захворювання, яке само по собі не пройде. Залежно від обставин може ускладнюватися, наприклад, після пологів або важких фізичних навантажень, пов’язаних з підйомом вантажів.