Вірусне зараження: кращі кліпи, реклама і ролики 2017 року

Протягом всього 2017 року користувачі YouTube щодня заливали на сервіс тисячі годин найрізноманітнішого відеоматеріалу. Деякі ролики, правда, залишилися без уваги глядачів, інші ж побили всі мислимі і немислимі рекорди, набравши мільйони і навіть мільярди переглядів. Представляємо список найбільш вірусних відео, опублікованих на YouTube в 2017 році.

Минулий рік став початком епохи вірусних музичних кліпів на YouTube. Щоб в цьому переконатися, достатньо подивитися відеороботу Despacito пуерто-риканских співаків Луїса Фонса і Дедді Янки, якого всі, кому більше 13 років, можуть пам’ятати завдяки популярному в 2004 році треку Gasolina.

Статистика Despacito говорить сама за себе - досить вбити букву D в пошуковий рядок YouTube, щоб особисто переконатися: кліп зібрав більше 4,7 мільярдів переглядів, витерши ніс таким вірусним хітам, як GANGNAM STYLE (три мільярди переглядів) і See You Again від американського репера Wiz Khalifa (3,2 мільярда переглядів).

На другому місці британський поп-музикант Ед Ширан з кліпом Shape of You (2,9 мільярда переглядів), на третьому - французи Джей Балвін і Віллі Вільям зі спільним треком Mi Gente (1,4 мільярда переглядів). «У цьому році легкі латинські ритми, затишний реггетон, заводний хіп-хоп, неспішний ритм-н-блюз завоювали серця користувачів зі всієї планети», - відзначили представники YouTube.

Британський комік Майкл дапа теж вирішив спробувати себе в якості виконавця. В кінці 2017 року він обзавівся псевдонімом BIG SHAQ і записав гумористичний кліп на пісню Man’s no hot, який запам’ятався слухачам глибокодумними рядками приспіву, які звучать приблизно так: «Скрррра, па-па, ка-ка-ка, скідікі-па-па, пу -пу тррррру-бум ».

За пару місяців нехитрий набір звуків розчулив користувачів на 134 мільйони переглядів і миттєво вписався в ряди найбільш вірусних мемів 2017 року. А фраза «Скрррра, па-па» тепер позначає «найкрасивішу музику в світі» і «самі глибокодумні тексти».

У 2017 році на YouTube безліч рекламних роликів набрали мільйони переглядів, а деякі навіть перетворилися в повноцінні меми. Не знаю чи попали в ТОПи роботи EVESTUDIO, але якщо вам потрібна хороша креативна відео реклама в Києві, найкраще звернутись до досвідчених спеціалістів саме цієї студії

Природно, найголовніша реклама року, принаймі у російськомовному сегменті - кліп репера Віті АК-47 «Азино 777», який зважився прорекламувати нелегальне онлайн-казино. Хоча ролик на YouTube подивилися всього лише 4,7 мільйона чоловік, його побачив мало не кожен, хто хоч раз намагався дивитися фільми і серіали на сервісах піратських онлайн-кінотеатрів.

Говорячи начистоту, вірусну популярність «Азино 777» приніс не тільки геніальний рядок «Усі кажуть АК’а, а як підняти бабла?», а й крайня настирливість: тренди YouTube, критичні огляди, відеовідповіді, онлайн-кінотеатри, контекстна реклама - протягом 2017 року усміхнене обличчя Віті АК-47 лізло буквально звідусіль!

 

Найактивніше в рекламі великих брендів брали участь блогери: за рік вони встигли прорекламувати тисячі сервісів, комп’ютерних ігор і смартфонів, тонни косметики, літри віскі і навіть пару пляшок пива. Природно, далеко не кожну рекламну кампанію можна назвати вдалою і навіть придатною перегляду. Але часом виходили дійсно вражаючі ролики.