Ідеальний стіл для школяра: основні параметри вибору

Для дитини повинні створюватися оптимальні умови для навчання. Тому батьки повинні приділяти особливу увагу, вибираючи стіл для школяра, адже існує багато видів даних предметів інтер'єру, що відрізняються матеріалом створення, зовнішнім виглядом, розмірами та іншими параметрами. Учнівський стіл повинен володіти певними характеристиками, щоб працювати було зручно і безпечно.

Види столів для школяра

Існує кілька видів шкільних столів, що відрізняються призначенням і конструкцією, до них належать такі види:

1.Парта. Такі шкільні конструкції оснащуються поворотною стільницею. Додатково регулюється в них кут нахил. Це дозволяє здійснювати за допомогою даного предмета безліч різних дій. Стільниця регулюється різними способами, вибираючи положення, щоб займатися малюванням або уроками, а також грати в настільні ігри. Додатково висота письмового столу може змінюватися відповідно до росту і інших особливостей дитини, що користується даним предметом. Стіл може застосовуватися протягом великої кількості років. Стіл-парта є невеликим і займає менше місця, ніж стандартний письмовий виріб.

2.Стаціонарний. Даний виріб не може змінюватися, тому що не оснащується певними елементами трансформації. Стандарт-стіл зручний дитині. Він відрізняється високою надійністю і комфортністю застосування. Зламати його практично неможливо. Найбільш часто вибирається даний домашній варіант дітям 7 або 8 класу, коли припиняється їх стрімкий ріст. Найбільш часто продається стаціонарна конструкція з ящиками або з полками, що дозволяє зберігати на ньому багато предметів навчання або гри. Представлено виріб в численних розмірах, кольорах і інших параметрах, що дає можливість вибрати варіант, що ідеально вписується в дитячу кімнату, а також буде прекрасно підходити користувачеві.

3.Комп’ютерний стіл. Він вважається оптимальним варіантом в тому випадку, якщо дитині батьки вже купили комп’ютер для навчання або розваги. Встановлювати його на стандартний стіл не рекомендується, так як не створюються оптимальні умови при роботі з технікою. Найбільш часто вибирається конструкція у формі літери Г. Така конфігурація забезпечує зниження шкідливого випромінювання від комп’ютера. А ось тут ви зможете вибрати найбільш оптимальну саме для вас модель комп’ютерного стола.

4.Трансформер. Ця конструкція не займає багато простору, а також може застосовуватися при виконанні великої кількості різних важливих дій. У конструкціях можна регулювати основні параметри виробу, наприклад, висоту столу відповідно до росту дитини, що формує оптимальні умови для навчання.

5.Кутовий письмовий стіл - вважається ідеальним вибором для маленької дитячої кімнати. Він встановлюється в кутку, як правило, не використовується для будь-яких цілей, не займаючи важливий центральний вільний простір. Зазвичай кутові конструкції оснащуються ящиками вгорі і внизу. У них легко розташувати різні письмове приладдя. Всі вони розташовуються в вільному доступі, тому досить простягнути руку, щоб взяти потрібний предмет.

6.Вбудований письмовий стіл для школяра - вважається прекрасним вибором для невеликого приміщення. Нерідко він виступає в якості продовження звичайного підвіконня. Його форма і інші параметри вибираються відповідно до побажань, віку і росту дитини, що є безпосереднім користувачем вироби. У цьому випадку забезпечується якісне природне освітлення в денний час, а також не займається багато місця в приміщенні.

Матеріал виготовлення

Столи, призначені дітям, найбільш часто створюються з матеріалів:

Деревина - з неї виходять класичні конструкції, прекрасно вписуються в різні інтер’єри, а також вони є екологічно чистими. Однак такі вироби вважаються дорогими. Батькам доведеться виділити на покупку істотні грошові кошти;

ДСП - є недорогими, однак при їх створенні застосовується смола з формальдегідами. Дитина буде дихати шкідливими речовинами, що вважається неприйнятним, в результаті чого малюкам такі меблі не рекомендується;

МДФ - тут відсутні шкідливі компоненти і він безпечний для дітей. Ціна даних виробів є прийнятною кожному з батьків;

Скло - такі конструкції не рекомендуються для установки в дитячій кімнаті, оскільки навіть якщо в процесі їх створення використовується загартоване скло, діти все одно можуть розбити виріб, а також поранитися об осколки.