LG представила телевізор, що згортається в рулон

Простим натисненням кнопки 65-дюймовий екран телевізора LG Display повільно опускається в коробку, скручуючись подібно рулону шпалер. Компанія продемонструвала вражаючий прототип своєї новітньої rolling-screen ( «екран, що скручується») технології на міжнародній виставці CES 2018 у Лас-Вегасі.

У минулому році вже була представлена ​​менша, 18-дюймова версія, яка цілком може поміститися у вашій задній кишені. Тепер же представлена ​​остання розробка: скручуваний екран набагато більшого розміру.

Передня частина 4k OLED-дисплея працює і виглядає так само, як звичайний екран телевізора. У розгорнутому положенні, поверхня нічим не примітна - вона жорстка і плоска. Задня частина екрану складається з невеликих вертикальних планок, які і дозволяють йому скручуватися для зберігання.

Екран можна розгорнути частково, що дозволяє використовувати його в різних цілях. Наприклад, можна залишити кілька дюймів дисплея, щоб читати новинний біжучий рядок, для відображення прогнозу погоди або програми телепередач. Про технічні показники концепту наразі не повідомляється, а от сучасна тв приставка від інтернет-магазину M-SMART.COM.UA йому би точно пригодилася!

LG Display - дослідний відділ LG Electronics, Corp - фокусується на розробці інноваційних технологій зображення, які потім продаються безпосередньо виробникам дисплеїв і виходять на ринок. Так що поки не варто шукати телевізор з екраном, що скручується в найближчому магазині побутової техніки.

Цілком ймовірно, що така модель буде користуватися популярністю у споживачів, оскільки дуже багато хто хотів би купити телевізор з великою діагоналлю, але не завжди для нього є досить місця.

Будь-яка компанія, яка придбає цю технологію, може самостійно вирішити, як краще приховати дисплей, коли він вимкнений. Він може бути частиною журнального столика або захований в стелі.

LG Display на CES 2018 також дебютував з 88-дюймовим 8k OLED-дисплеєм. Неймовірно високий дозвіл 8k-дисплеїв поки не підходить для масового ринку, оскільки для подібної технології просто немає достатньої кількості контенту, але компанія вже активно готується до майбутнього.

А ще представники компанії продемонстрували оновлену версію 65-дюймового прототипу «кришталевий звук», який відтворює звук безпосередньо з тих частин екрану, де відбуваються події. Таким чином, ви почуєте, як хтось кричить зліва, машина праворуч падає, або яструб змахує крилами нагорі.