Поради щодо вибору гідромотора

Ідея перетворення енергії рідини в механічний рух виявилася настільки плідною, що з'явився цілий клас пристроїв, що працюють на цьому принципі. Гідромотори, як частина гідросистем або, окремо працюючі механізми, використовуються надзвичайно широко в різних галузях. Проблема вибору полягає в тому, що існують тисячі моделей. Вони відрізняються цільовим призначенням, габаритами, вагою і принципом дії.

Що б купити, дійсно, відповідний по всіх параметрах гідравлічний мотор, необхідно твердо знати умови задачі, тобто з’ясувати наступні питання:
1.В якій якості буде працювати пристрій, які виконувати завдання.

2.Де, в якому місці планується його установка.

3.Визначення точних робочих характеристик: потужності, обсягу камери, частоти обертання і інших.

Відповівши на перші два питання, можна істотно звузити область пошуку, оскільки стає ясним головне - необхідний тип мотора. Класифікація за цією ознакою заснована на принципових конструктивних відмінностях механічних частин гидромоторов.

Типи гидромоторів і області їх застосування

Слід пам’ятати, що від типу двигуна прямо залежить його вартість. Тут вибір включає не тільки технічну, а й економічну складову.

1.Шестеренні двигуни. Найдешевші пристрої в класі. Рідина, впливаючи на вміщені в блок шестерні, передає зусилля робочому валу. Мінімальна кількість рухомих частин надає пристрою надійність і простоту в експлуатації. Відносяться до швидкісних машин (від 500 хв-1 і вище). Використовуючи редуктори, отримують низькообертовий двигуни з дуже хорошим ККД. Невибагливість, тривалий міжремонтний термін дозволяють використовувати шестеренні мотори в важких робочих умовах. Вони встановлюються на дорожню самохідну техніку, використовуються в різних приводах сільськогосподарських агрегатів і машин.

2.Аксіально-плунжерні гідромашини. Область використання надзвичайно широка - верстатобудування і літакобудування, спеціальні будівельні машини - екскаватори, бульдозери, крани. Перетворенням енергії рідини в обертальний рух займається блок циліндрів з кривошипно-шатунной групою. Машину відрізняє велика частота обертання і майже миттєвий набір швидкості. До переваг відносять можливість широкосмугового регулювання обертання. Конструкція складна, вимагає хорошої підгонки і обробки деталей. Тому перевагу у виборі слід віддавати відомим виробникам, таким як Eaton, Bosch-Rexroth, Parker.

3.Радіально-плунжерні двигуни. Відмінною особливістю цих моторів є здатність виробляти великий момент сили при відносно невисокій швидкості обертання. Якщо аксіально-поршневі двигуни часто поєднують із знижуючим редуктором, то тут, навпаки, двигуни працюють в парі з високошвидкісними редукторами. Встановлюються на поворотні пристрої суднових і портових кранів, екскаваторів, використовуються в приводах гірничопрохідницьких і сільськогосподарських машин.

Робочі параметри гідромоторів

Визначившись з типом двигуна, потрібно підібрати механізм, який відповідає технічним умовам. Так само, як у електродвигунів, головними параметрами гідравлічних машин вважаються потужність і частота обертання. Але оскільки джерело енергії - рідина, то визначальну роль відіграє робочий об’єм. Від його величини прямо залежить і потужність, і такий параметр, як крутний момент. Як правило, всі зазначені параметри наводяться в супутніх документах. При необхідності проведення конструктивних розрахунків використовуються або відомі формули, або таблиці відповідності.

На сайті https://www.hydraulica-ua.com/remont-hydromotorov-v-ukraine/ ви дізнаєтесь про основні сфери застосування гідромоторів, специфіку їх експлуатації, основні причини несправності, а також, де можна вигідно замовити якісний ремонт даного обладнання.