Основні правила експлуатації конвекційних печей

Що може бути смачніше за свіжий, ароматний буханець хрусткого хліба, апетитної булочки, чи французького багету. Такі смаколики не залишать байдужими поціновувачів якісної здорової випічки. А досягається такий відмінний результат завдяки використанню спеціалізованого сучасного теплового обладнання – конвекційним печам, саме вони надають виробам з тіста неперевершеного смаку.

Секрет простий: всередині таких печей здійснюється рівномірна циркуляція повітря оптимальної температури, це по-перше дозволяє суттєво зекономити у часі і в коштах, по-друге – у порівнянні з традиційними духовками забезпечується набагато кращий результат випічки.

Взагалі, конструктивно конвекційні печі – це ті ж самі духові шафи, тільки більших розмірів. Втім, процес приготування їжі (здебільшого випічки, але це можуть бути і інші продукти) відбувається дещо швидше, причому показники корисних і смакових властивостей тут вищі. Сам процес приготування здійснюється наступним чином: вбудований тен нагріває до потрібної температури повітря, а завдяки спеціальним вентиляторам воно рівномірно циркулює по робочій камері. Саме така технологія забезпечує швидке, дбайливе приготування без підгорання.

Розміри і потужності конвекційних печей залежать від сфер її використання. Зокрема для великих ресторанів, міні-пекарень використовуються професійні, високопродуктивні моделі. Взагалі, існує пряма залежність між розмірами печі, і показників реалізації.

Щодо історії виникнення цього обладнання, то перші екземпляри конвекційних печей представив ще в далекому 1945-му році американський винахідник Вільям Максон. Як і зараз, ці перші апарати використовувались як для випічки, так і для підігріву їжі.

Зауважте: мало придбати якісну модель конвекційної печі, потрібно навчитися грамотно її використовувати, і тут у пригоді стануть кілька корисних рекомендацій:

- перед використанням піч слід 10-15 хвилин прогріти, причому температура прогріву повинна бути на 30-40 градусів вищою, ніж при безпосередньому приготуванні. Це потрібно зробити для зменшення часу на випічку;

- гастроємність, у якій готується випічка слід поміщати по центру конвекційної печі. Якщо ж таких ємностей кілька, то їх слід розташовувати симетрично від центру. Звичайно, чим більше продуктів потрібно приготувати, тим більше піде на це часу;

- для догляду (чищення, миття, тощо) слід використовувати спеціальні рекомендовані виробниками засоби.   

Детальну інформацію про конвекційні печі, їх типи, сфери і особливості експлуатації ви знайдете по цьому посиланню, також на сайті компанії “Проф оборуд” можна замовити це обладнання по найкращій вартості.