Як доглядати за шкірою взимку: поради експертів

Нехтувати особливим доглядом за шкірою обличчя в зимовий час - те ж саме, що ризикнути прогулятися під час снігопаду без пальто і шапки. Ідея смілива, але загрожує шкідливими наслідками для здоров'я.

Зі зміною сезону змінюється не тільки гардероб і настрій, але і стан шкіри, причому незалежно від її типу. Якщо ви постійно дбаєте за своїм обличчям, використовуючи такі ефективні косметичні засоби як консилери, про які детальніше можна дізнатися по посиланню, то у холодний період питання догляду особливо актуалізується.

Зима - це морози і вітри. У таку погоду сальні залози виробляють менше підшкірного жиру, а в умовах сухого повітря приміщень, що обігріваються відбувається різке порушення гідроліпідного балансу шкіри, порушується захисний бар’єр, загострюється чутливість. Як наслідок, шкіра починає лущитися, червоніти і доставляти відчуття дискомфорту - все це ознаки критичного зневоднення.

Крім зовнішніх чинників відбувається внутрішня перебудова організму, пов’язана з сезонними гормональними коливаннями, що впливає на обмін речовин в шкірі. Такі зміни складно ігнорувати, тому слід переглянути свою програму догляду.

Який догляд за шкірою оптимальний взимку?

Зараз шкіра потребує більш м’яке очищення і догляд, а також додаткові косметичні засоби, які допоможуть відновити і підтримати природний баланс. Яким же повинен бути догляд в зимовий час? Базові етапи щоденного догляду все ті ж: очищення, тонізація, денний / нічний крем. Поміняти слід самі засоби, виходячи з змінених потреб шкіри.

Для очищення будь-якого типу шкіри в зимовий період рекомендується використовувати тільки «м’які» засоби без спирту. При жирній шкірі в цей період краще перейти на креми для нормальної або комбінованої шкіри, а для нормального типу використовувати кошти для сухої шкіри. Також можна збагатити свою програму догляду додатковими засобами: зволожуючою сироваткою, міський, маслом. Важливо в холодну пору не забувати про крем для рук і бальзам для губ.

Від яких б’юті-продуктів в холодний період потрібно відмовитися?

Слід відкласти агресивні миючі засоби, засоби з великим вмістом етилового спирту, а також все, що провокує сухість шкіри. Однак взимку не можна відмовлятися від сонцезахисних кремів: мороз часто супроводжується сонцем, ультрафіолетові промені якого не втрачають свою активність. Також, читаючи рекомендації та поради, не забувайте про індивідуальні особливості, чуйно стежте за «настроєм» вашої шкіри або змінюйте програму догляду, слідуючи її потребам.

Яким інгредієнтам в складі віддавати перевагу?

Через сніг або пориви вітру може виникати свербіж. На допомогу прийдуть креми, що містять плівкоутворювальні речовини і антиоксиданти. Щоб допомогти шкірі впоратися з сухістю, її потрібно зволожувати. Ідеально це робити ввечері, після прийняття ванни або душу, коли в шкірі ще багато вологи. Підійде будь-який зволожуючий крем комфортної текстури. Добре, якщо в ньому будуть міститися натуральні масла, гіалуронова кислота, силікони, невелика кількість гліцерину або сорбіту.

Будьте уважні: при підвищенні вологості шкіри зростає ймовірність обмороження. У звязку з цим не варто використовувати надто інтенсивні зволожуючі креми, що «замикають» воду в шкірі.