«Розумні» сережки Ear-o-Smart стежитимуть за здоров’ям жінки

В той час як більшість високотехнологічних аксесуарів випускається у формі "розумних" годинників і браслетів, розробники канадської компанії BioSensive Technologies вирішили створити перші сережки з вбудованими мікропроцесорами. Пристрій Ear-o-Smart виглядає як звичайні кліпси, але при цьому служить для запису даних при заняттях фітнесом.

Варто також відзначити, що зазвичай пристрої для занять фітнесом мають чисто чоловічий дизайн, в той час як сережки Ear-o-Smart - виключно жіночий аксесуар.

У плані можливостей Ear-O-Smart нічим не поступається більшості смарт-браслетів. Пристрій відстежує фізичну активність користувача, веде підрахунок числа кроків і витрачених калорій, а також фіксує частоту серцевих скорочень. Новий форм-фактор забезпечує хороший контакт оптичного сенсора з тілом (в даному випадку - з мочкою вуха), що дозволяє істотно підвищити точність вимірювання пульсу. Інформація з датчиків автоматично передається в мобільний додаток для смартфонів. Показані прототипи з вбудованим бездротовим модулем Bluetooth 4.0 працюють від батарейки-таблетки CR1225.

Головна ідея інженерів BioSensive Technologies - це те, що високотехнологічні аксесуари повинні стати частиною повсякденного життя, будучи запровадженими в найзвичайніші предмети. Звичайно, “розумний” годинник Moto 360, для прикладу, уособлює ту ж саму концепцію, але він виглядає більш масивним гаджетом, ніж сережки Ear-o-Smart.

Користувачам будуть доступні кліпси в стандартному білому оформленні та комплект “зроби сам”, завдяки якому прикраса може придбати власний унікальний дизайн.

Головними труднощами при створенні гаджета стало зменшення чіпа до розміру сережки. У компанії все ще працюють над розробкою ще більш мініатюрного акумулятора для пристрою і мають намір випустити версії як з одноразовими, так і з перезаряджувальними батарейками.

А от по посиланню стильные серебряные серьги ви зможете ознайомитись з асортиментом інтернет-магазину silverland.com.ua.,  любительки вишуканих срібних прикрас точно знайдуть там щось для себе!

Зараз проект Ear-o-Smart розміщений на сайті Kickstarter з метою збору коштів. Як тільки творці отримають потрібну суму, вони почнуть активно тестувати свій пристрій разом зі спеціальним додатком, розробка якого завершиться ближче до весни поточного року. Якщо все піде за планом, доставка Ear-o-Smarts почнеться в червні. Зараз вартість попереднього замовлення становить $ 110.