Сонцезахисні окуляри взимку: данина моді чи турбота про здоров’я

Згідно поширеному стереотипу прийнято вважати, що сонцезахисні окуляри - суто весняно-літній аксесуар. Однак, це дуже велика помилка. Близько 80% інформації про навколишнє середовище ми отримуємо саме завдяки зору, який необхідно берегти. Отож, наші очі потребують захисту на протязі всього року.

Протягом зимових місяців очі подвійно піддаються впливу УФ-променів. По-перше, через саме сонце, а по-друге, через сніг і лід, які як дзеркало відображають сонячні промені. Це робить зиму одним з найважливіших сезонів року, коли слід уважно поставитися до захисту очей від потенційно небезпечного впливу сонця.

Сонцезахисні окуляри блокують яскраве світло і відблиски

Коли зимові опади покривають все навколо, перетворюючись в сніг і лід, дуже яскраве відображення створює відблиски, які сильно погіршують зір. Відблиски особливо небезпечні під час керування автомобілем, катання на снігоходах, лижах і при інших зимових видах спорту. Висока якість сонцезахисних окулярів, що пропонує сайт http://ochki-optom.com.ua здатна різко блокувати відблиски для безпечного, і зручнішого бачення.

Захист очей від шкідливого впливу ультрафіолетових променів

Вплив ультрафіолетового випромінювання призводить до розвитку катаракти та вікової макулярної дегенерації сітківки ока. УФ-промені ушкоджують рогівку ока. У довгостроковій перспективі це призводить до катаракти. З віком у кожної людини починає розвиватися катаракта очей, але цей процес прискорюється при впливі сонячних променів. Більшість якісних окулярів мають 100% захист від УФ-променів. Також вони нададуть відмінний захист для ніжної шкіри навколо очей, яка допомагає запобігти утворенню зморшок і передчасного старіння викликаного УФ-променями.

Захист від вітру, пилу та іншого сміття

Сонцезахисні окуляри створюють ефективний бар’єр від вітру, зменшують випаровування природної вологи. Носіння сонцезахисних окулярів запобігає висиханню контактних лінз і захищає у вітряну погоду від попадання різних дрібних частинок (пилу, сміття і т. д.). Деякі серіі мають навіть спеціальні гідрофобні покриття, які відштовхують пил, вологу, жир і відбитки пальців, а також забезпечують очам максимальний захист і бачення без розводів на лінзах.

Зменшення головної болі і втоми очей

Наші зіниці здатні контролювати скільки світла досягає сітківки в задній частині ока. У тьмяному світлі, зіниці розширюються, щоб впустити більше світла, ніж це можливо. При яскравому світлі, зіниці стискаються, щоб запобігти попаданню яскравого світла на сітківку ока. Однак, при дуже яскравих умовах, зіниці не можуть стискатися досить, щоб зменшити освітленість до комфортного рівня, і це змушує нас жмуритися - це спроба ще більше скоротити кількість світла, що потрапляє на наші очі. Зажмурування і постійне звуження наших зіниць призводить до головного болю і втоми очей. Сонцезахисні окуляри допомагають зменшити кількість світла, яке досягає очей, що збільшує наш комфорт і зменшує хворобливі побічні ефекти втоми.

Сонцезахисні окуляри покращують зір

Наші очі вимагають “правильної” порції світла для хорошого зору і здоров’я в довгостроковій перспективі. Занадто мало світла також погано, як і дуже багато. Однак, надмірні відблиски, викликають світлоіндукційне «вицвітання» сітківки і знижують гостроту зору. У зв’язку з цим, спеціалісти рекомендують сонцезахисні окуляри, але не всі, а тільки перевірені якісні бренди.

“Я б сказав, що найбільша різниця між 5-доларовими сонцезахисними окулярами і сонцезахисними окулярами високої якості, полягає саме в бездоганній офтальмологічній лінзі, на відміну від шматка пластика, якими оснащені дешеві підробки. Оптичні якості і комфорт таких лінз настільки чудові, що я не думаю, що люди дійсно можуть оцінити різницю, поки вони реально не відчують її.” - каже доктор Рональд Бренд з International Eye Care.