Зимовий відпочинок в Карпатах 2018: кращі гірськолижні курорти України

Карпати - кращий спосіб зимового відпочинку. Вважається, що гірськолижні курорти - це задоволення для багатих. Але останнім часом в країні з'явилося кілька нових гірськолижних баз, які дозволяють відпочити по досить доступній вартості. Вашій увазі невеликий огляд найпопулярніших лижних курортів України.

Буковель

Найкрупніший і найпрестижніший гірськолижний курорт України, на його території розташовані три гори - Буковель, Чорна Клева і Довга. Тут можна кататися на схилах з грудня по квітень. Це можливо завдяки спеціальній техніці, яка розпорошує по території штучний сніг.

У Буковелі розміщені 62 гірські траси різної складності. Тут буде цікаво і недосвідченим лижникам, і майстрам катання. Загальна довжина схилів - понад 60 км. Комфортності додають шістнадцять підйомних машин, які перевозять до 34700 осіб на годину.

На території лижної бази Буковель туристів чекають безліч готелів, ресторанів, пунктів видачі в оренду спорядження, а також шкіл з лижного катання. Тут можна зупинятися як в готельних номерах, так і в котеджах, що стане відмінним варіантом для великої компанії.

На Буковелі можна взяти в оренду спорядження класу А, тобто найсучасніше, або вибрати економічний варіант класу Е. Оренда лижного спорядження на добу коштує 390 гривень за високий клас. За економічний доведеться заплатити - 75 гривень. При цьому абонемент на три дні вийде дешевше - 1100 за найновіше обладнання класу і 210 - за економ варіант.

Номери для проживання на курорті досить дорогі. За одну ніч в двомісному номері доведеться заплатити в районі 1500 гривень. А котедж з двома поверхами, розрахований на вісім чоловік, обійдеться в приблизно 11 тисяч гривень за добу.

Найбільш економічний варіант - взяти в оренду кімнату в приватному будинку недалеко від Буковеля. Наприклад, найближче до нього розташоване село Поляниця. Тут двомісний номер можна орендувати за 500 гривень на добу. При цьому можна знайти і ще дешевше, але тоді доведеться добиратися до курорту приблизно 3-4 км.

На курорті розташовано безліч ресторанів і кафе. Середня вартість обіду складе приблизно 600 гривень за двох осіб без алкоголю.

Славське

Якщо вас цікавить хороший відпочинок в Карпатах недорого, то можна порадити гірськолижний курорт Славське, який розташований в 125 км від Львова.

Тут ви знайдете 11 трас різної складності. Загальна їх протяжність становить 22 км. Для пересування по схилах передбачено сім підйомників. Вартість оренди лижного спорядження коливаються від 100 до 200 гривень на добу.

Проживання безпосередньо на курорті коштує досить дорого. Вартість простого двомісного номера становить від 980 гривень. При цьому люксові кімнати за ціною досягли позначки в 2 тисячі гривень за ніч.

Дешевше вибирати приватні котеджі. У таких місцях можна переночувати і за 150 гривень за ніч.

На харчування ціни тут більш демократичні у порівнянні з Буковелем. Комплексний обід обійдеться в 150 гривень.

Драгобрат

Драгобрат отримав звання найбільш мальовничого і найвисокогірнішого курорту України. Він розташований на висоті 1300-1700 метрів над рівнем моря.

Особливість Драгобрату полягає в тому, що кататися тут можна з листопада по травень - сніг тут лежить довго. На території є десять підйомників. А загальна довжина гірськолижних трас становить 11 км. Орендувати спорядження можна за 100-150 гривень для дорослих і 80 гривень для дітей.

Щодо проживання, то за 1000 гривень можна оселитися в двомісному номері на території бази. У вартість включено дворазове харчування. Трохи далі від схилів ціни стартують від 600 гривень, а місце в хостелі можна зняти за 200 гривень.

Пилипець

Цей курорт підійде для бюджетного туриста. На Пилипці розташовано кілька трас, загальна протяжність яких становить 20 км. Найдовший спуск - 6 км.

Готелі біля курорту обійдуться від 400 гривень за двоспальний номер. Номер люкс коштує - від 1000 гривень на добу. При цьому можна знайти і більш економічний варіант за 200 гривень.На території курорту розташувалися заклади, що пропонують комплексні обіди, середня вартість - 200 гривень.