Кращі електромобілі 2018 року

На зорі розвитку електрокарів вибір у споживачів був порівняно небагатий - або компактні моделі з еко-ухилом, або розкішні моделі зі значним цінником. Зараз ці часи канули в Лету. До кінця нинішнього року виробники мають намір представити більше 40 різних моделей електро- і гібридних автомобілів - від компактного сіті-кара Smart Fortwo до мінівена Chrysler Pacifica.

Представляємо вашій увазі огляд 5 кращих моделей електромобілів. Список включає як бюджетні, так і дорогі моделі.

Hyundai Ioniq ($ 29,5 тис. за електроверсію)

Інженери Hyundai спочатку розробляли Ioniq (фото вгорі) як автомобіль, який зможе використовувати кілька електроприводів і системи автономного водіння. Hyundai Ioniq поставляється в трьох версіях: повністю електричній, гібридній (бензиновий двигун, електромотор і полімерна літій-іонна батарея) і Plug-in (версія з можливістю зарядки від розетки). Запас ходу електроверсії становить близько 200 км, гібридної - 95 км. Передбачається, що версія Plug-in зможе проїжджати близько 46 км на одному заряді.

Всі версії Ioniq обладнані 7-дюймовим сенсорним екраном з підтримкою Android Auto і Apple CarPlay.

Nissan Leaf ($ 29 990)

Дизайн нової моделі Nissan Leaf став помітно яскравішим. Автомобіль отримав повністю новий дизайн і напівавтономну систему ProPilot, а запас ходу збільшився до 240 км за рахунок більш ємної батареї. Leaf також отримав підтримку сучасних версій Android Auto і Apple CarPlay. В майбутньому Nissan обіцяє додати підтримку голосового помічника Alexa. До речі
по посиланню allelectrics.com.ua/electromobili можна вигідно замовити в чудовому стані б/в електромобілі Nissan Leaf.


Fiat 500e 2017 ($ 32 995)

Fiat 500e часто називають «автомобілем, який підпорядковується стандартам» (авто було розроблено відповідно до норм штату Каліфорнія і CAFE - середня корпоративна економія палива). Якщо вірити словам гендиректора Fiat, з кожним продажем цієї моделі компанія втрачає гроші. Більш того, електроверсія компакта, і здатна проїжджати всього 135 км на одному заряді, а її вартість удвічі перевищує модель з бензиновим двигуном. Проте, не можна заперечувати, що виглядає авто досить мило, а керувати ним одне задоволення. Fiat 500e також включає вбудовану навігаційну систему Uconnect, спочатку представлену для автомобілів Chrysler і Dodge.


Chevy Volt ($ 34 095)

Гібрид Chevy Volt став першим автомобілем, що серйозно просуває ідею Plug-in. Силова установка Volt включає невеликий 4-циліндровий бензиновий двигун, який сам виробник називає «генератор». Chevy Volt здатний проїхати більше 80 км на електричній тязі - цього більш ніж достатньо для щоденних поїздок. При необхідності електрокар може проїхати майже 675 км перш, ніж буде потрібна дозаправка бензином.

Гібрид оснащується рядом функцій, включаючи мультимедійно-розважальний комплекс MyLink з голосовим управлінням, функцію «батьківський контроль» для безпечного водіння підлітків, а також підтримку Android Auto і Apple CarPlay.


Tesla Model 3 ($ 35 тис.)

Не секрет, що випуск електричного седана Tesla Model 3 супроводжувався низкою виробничих проблем, а перші екземпляри електрокара, що зійшли з конвеєра, отримали співробітники Tesla. Проте, ця модель викликала більший ажіотаж, ніж будь-який з наданих раніше електрокарів, в першу чергу тому, що Model 3 - бюджетний автомобіль.

Запас ходу електроверсія Model 3 складає 354 км (зі стандартною батареєю) і коштує вона майже в два рази дешевше в порівнянні з Tesla Model S. «Трійка» оснащується центральним 15-дюймовим сенсорним екраном, на який виводиться вся інформація, в майбутньому планується додати систему напівавтономного керування.