Lifeprint оживляє фотографії за допомогою доповненої реальності

Компанія LifePrint розпочала продажі міні-принтера для миттєвого друку фотографій, а також випустила додаток для смартфона, який за допомогою доповненої реальності робить їх «живими». Пристрій поки працює тільки на iOS.

Натхненна історіями з «Гаррі Поттера», команда LifePrint придумала новий спосіб створення фотографій, які «оживають» при наведенні на них камери смартфона. До звичайної фотографії можна додати відео, GIF-картинку, Live Photo, фільтр з Shapchat і багато іншого, а потім переглядати «живі» фото і відправляти їх друзям, у яких теж є принтер LifePrint і встановлено такий же додаток.

В результаті весь процес виглядає приблизно так: ви робите знімок і тут же друкуєте його за допомогою міні-принтера на папері, що самоклеїться ZINK (Zero Ink Printing Technology, друк без застосування чорнила), а потім через спеціальний додаток додаєте до нього «живі» ефекти, які проявляються при перегляді фотографії через камеру смартфона. На фотографіях, роздрукованих на принтері LifePrint, з’являється відповідний водяний знак, який дає зрозуміти програмі, що фотографія приховує в собі якийсь сюрприз.

«LifePrint був створений для того, щоб об’єднати в собі неймовірні цифрові можливості фотографії, зробленої на iPhone, і неймовірне емоційне задоволення від роздрукованих фотографій», - розповів виданню Digital Trends співзасновник компанії Роберт Маколей. А якщо ви бажаєте досконало оволодіти мистецтвом фотографії, записуйтесь на курси фотошколи «Red Cucumber», детальніше про умови ви дізнаєтесь на сайті redcucumber.kiev.ua/photoschool.

Принтер LifePrint можна купити на сайті компанії, а також оформити попереднє замовлення на краудфандінговый платформі Indiegogo. Вартість самого пристрою становить близько $ 130, а набір з 30 паперових листів для друку обійдеться майже в $ 20. Правда, на сайті можна оформити замовлення тільки з доставкою в США, а на Indiegogo на даний момент вже закінчився ліміт на попередні замовлення.

Раніше цікаву розробку в сфері фотографії також запропонував британський стартап Spectral Edge. Компанія випустила знімні інфрачервоні камери для смартфонів і розробила математичний алгоритм для поліпшення фотозображення, при якому звичайний знімок з’єднується з інфрачервоним, тим самим посилюючи глибину і насиченість кадру.