Розпочато перше серійне виробництво водневих велосипедів

Французький стартап Pragma Industries став першою в світі компанією, яка почала заводське серійне виробництво велосипедів на водневому двигуні для їх використання в якості громадського транспорту.

Компанія Pragma Industries, яка базується в містечку Біарріце, Франція, і виробляє паливні елементи військового призначення, вже випустила і продала близько 60 своїх велосипедів Alpha з водневим двигуном чотирьом французьким містам - Сен-Ло, Шербур, Шамбері і Байонна. Водневий транспорт Alpha виглядає, як звичайний сучасний велосипед, але він “заточений” не на індивідуальне володіння, а на прокат від імені міських служб. За словами розробника, вони вже отримали заявки на свій продукт з таких країн, як Норвегія, Сполучені Штати, Іспанія, Італія і Німеччина, і цього року планує випустити вже 150 одиниць

Хоча на одному заряді велосипед Alpha здатний проїжджати до 100 км, а його перезарядка займає по часу не більше 2 хвилин, ціна кожного такого пристрою досить значна - приблизно 7500 євро за штуку і щонайменше 30000 євро за зарядну станцію.

Звичайно, подібний транспорт ще занадто дорогий для звичайного споживчого ринку, але Pragma поставила собі за мету довести ціну за велосипед до 5000 євро, таким чином зрівнявши по вартості з багатьма маленькими електромобілями. На сьогоднішній день традиційні електричні велосипеди можуть на одному заряді проїжджати 50 км - 80 км, а їх підзарядка займає близько 4 годин. Тому, водневі велосипеди, котрі здатні розвивати швидкість до 25 км/год, могли б стати їм прекрасною альтернативою.

А якщо вам потрібен хороший гірський велосипед, заходіть сюда, саме зараз інтернет-магазин lifejoy.ua пропонує якісні сучасні моделі відомих світових виробників по найкращій в Україні вартості.

Pragma Industries не є компанією, яка першою винайшла водневий велосипед, але вона стала першою в світі фірмою, яка зуміла вже налагодити їх серійний випуск і збут. До всього іншого, Pragma також виробляє і продає заправні водневі станції, які виробляють паливо за допомогою електролізу води.

Виробник впевнений в потенціалі своєї технології. Поставлений водневий двигун набагато ефективніший, ніж найкращі електровелосипеди. Водневий велосипед проїжджає 100 кілометрів, використовуючи всього 2 літри водню. Творці велосипеда роз’яснюють: водень є найефективнішим паливом на сьогоднішній день - один кілограм його містить в 600 разів більше енергії, ніж в кілограмовій літій-іонної батареї. Використовуючи цю перевагу і можна отримувати необхідну потужність і діапазон при меншій масі.