Створено унікальний автономний роботизований фрезерний верстат

Італійський стартап Springa створив незвичайний інноваційний інструмент - компактний автономний фрезерний верстат з ЧПУ, який, пересуваючись по дерев'яних, металевих і пластиковим панелям будь-якого розміру, може самостійно здійснювати їх обробку. Самі розробники називають свій продукт «портативним роботом Goliath, призначеним для фрезерування, різання і гравіювання».

Компания Экспро на выгодных условиях реализует листогибы из Китая, а также другое промышленное оборудование, и спецтехнику. Гарантия надежности, долговечности, энергоэфективности, простота и эффективность в эксплуатации, высокое качество обрабатываемых изделий.

Більшість фрезерних верстатів з ЧПУ - це досить габаритне стаціонарне або малорухливе обладнання, яке потребує для своєї роботи достатнього простору майстерні. Або ж це зовсім маленькі інструменти, застосування яких дуже обмежене. На відміну від всіх існуючих моделей, портативний Goliath може використовуватися скрізь, де просто є джерело живлення. До того ж, він не обмежений розмірами оброблюваних панелей.

У перелік матеріалів, над якими може працювати цей інструмент, входить розкрій фанери, МДФ, масиву дерева, бамбука, пластикових і тонких алюмінієвих листів. Максимальна товщина панелей, з якими справляється Goliath, становить 35 мм. А завдяки сенсорній системі, положення машини постійно коригується, чим забезпечується висока точність обробки з похибкою не більше 0,1 мм.

Управління верстатом відбувається за допомогою планшета або ноутбука за допомогою бездротової технології, а сам пристрій може читати стандартні файли програми Autodesk AutoCAD, такі як dwg, svg і ai. Повного заряду батареї Goliath вистачає на 3 години безперервної роботи, а якщо в момент виконання завдання він повністю розрядиться, то після зарядки почне з того місця, де зупинився.

Як пояснюють розробники, для створення свого автономного фрезерного верстата, їм довелося повозитися над правильним балансом між моментом і потужністю двигуна, а також розмірами робочих деталей. Якщо під час роботи обладнання щось піде не так, система позиціонування Голіафа сама перебудовує маршрут, виправляючи його.

Не варто побоюватися і за те, що інструмент, досягнувши краю панелі, впаде на підлогу. Завдяки вмонтованим в нього чутливим датчикам, машина завжди зупиняється там, де необхідно.

За словами інженерів-дизайнерів, Goliath також призначений для вирізання складних ліній (наприклад, написів) і свердління великих отворів. Лавіруючи між уже обробленими краями, він буде рухатися акуратно, об’їжджаючи вирізані «кишені».

Заявляється, що даний портативний верстат призначений, як для застосування на великих виробництвах, так і в умовах невеликих майстерень з обмеженим простором. За допомогою нього можна швидко створювати різні заготовки меблів, рекламних вивісок, предметів інтер’єру, скейтборду і дощок для серфінгу, металоконструкцій, човнів, велосипедів, і мн. ін.

Спочатку на Kickstarter було оголошено, що для його введення в масове виробництво потрібно зібрати $ 90000. Однак, цей рубіж вже давно пройдений, і на сьогоднішній день із зібраними $ 636256 розробники планують почати його масовий випуск вже в серпні наступного року.