Вантажоперевезення: вибір транспортної компанії

Вибір вантажоперевізника є, не побоїмося цього слова, фундаментальною проблемою для потенційних замовників, успішне вирішення якої гарантує позбавлення від постійного неспокою за відправлений вантаж. Існує відразу цілий ряд критеріїв, на які рекомендується орієнтуватися при виборі транспортного оператора.

Як то кажуть, зустрічають по одежині, тому варто звернути увагу на поведінку персоналу компанії при першому знайомстві з ними: то, наскільки уважно вони спілкуються з майбутніми клієнтами, наскільки вони ввічливі, стане хорошим свідченням їх відношення до справи в загальному.

Солідна транспортна компанія буде солідна у всьому. Такою компанією є транспортна компанія Good-OK, багато років ця компанія надає послуги: квартирний, офісний, дачний переїзд, перевезення побутової техніки, меблів, будматеріалів, сміття по Києву, і інших міст Україні. Такий оператор займається практично всіма видами доставки вантажів і може похвалитися великою мережею філій. А на сайті good-ok.kiev.ua можна детальніше дізнатися про цього перевізника.

Крім того, необхідно дізнатися якомога більше інформації про стан автопарку. Професійні компанії намагаються бути максимально відкритими для своїх клієнтів, тому завжди із задоволенням дають його оглянути всім бажаючим. Відправники вантажів зможуть на власні очі побачити, що у компанії є в наявності власний транспорт в відремонтованому стані, що дає можливість уникнути звернення до компанії-диспетчера, що передає всі свої замовлення приватникам.

Професійні транспортні компанії зазвичай самі надають послугу зі страхування вантажів. Транспортний оператор, при страхуванні у нього, буде сам відповідати за весь збиток, який може бути заподіяно вантажу з його вини. Але в стандартних договорах страхування зазвичай прописується, що за надзвичайні ситуації (з вини природної стихії або через кримінальний характер) оператори відповідальності не несуть.

Великі перевізники, які постійно на виду, ставлять свою репутацію понад усе. Тому ймовірність того, що вони будуть обманювати свого клієнта, зведена до мінімуму.

Одним з головних питань при виборі перевізника є питання ціни виконання замовлення, яка обумовлюється різними факторами: типом перевезеного об’єкта, специфікою проведення вантажно-розвантажувальних робіт, особливостями маршруту, його дальністю. Буває так, що перевізники відмовляються називати точну вартість аж до завершення процесу доставки. Але по-справжньому професійні виконавці можуть розрахувати ціну перевезення відразу ж. А замовнику хочеться порадити, щоб він не забував про правило «золотої середини», так як зайва скупість може обернутися найнесподіванішими проблемами.