Бінарні опціони: що це таке і чи можна на них заробити

Незабаром після появи бінарних опціонів і разом зі збільшенням їхньої популярності, все більше трейдерів йдуть з ринку Форекс. Новачки в цій справі, як правило, відразу ж віддають перевагу першим. В принципі, все логічно - бінарні опціони доступніші для розуміння, ніж багатофакторний ринок Форекс.

Бинарные опционы - идеальный вариант проведения успешных сделок как для начинающих, так и для опытных трейдеров . А по этой ссылке вы узнаете как максимально эфективно использовать золото в качестве торгового инструмента.

Що стосується принципів торгівлі, то вони практично однакові. Будь-який бажаючий освоїти професію трейдера зобов’язаний починати з теорії, поступово навчаючись ремеслу торгівлі і закріплюючи знання на практиці. Обов’язково має бути розібратися в тонкощах технічного і фундаментального аналізу, освоїти хоча б мінімальний набір стратегій і навчиться користуватися індикаторами.

Трейдинг не має нічого спільного з казино. Тут немає місця інтуїції, випадковому везінню, сліпим ворожіння й прогнозам. Якщо хочете заробляти, потрібна колосальна віддача. І мова йде не настільки про матеріальні вкладення, як про роботу над собою і постійним вдосконаленням своїх знань.

Що спільного у Форекса з бінарними опціонами зрозуміло, нижче розглянемо основні відмінності.

Прибутковість

Основна особливість бінарних опціонів полягає в тому, що заробити можна на мінімальних коливаннях ціни активу. На ринку Форекс ж прибутковість безпосередньо залежить від того, на скільки пунктів змінилася ціна активу. Якщо говорити цифрами, то прибутковість на бінарних опціонах становить максимум 95 відсотків від вкладених інвестицій, в середньому ця цифра знаходиться на рівні 70-80%. На Форексі ж нічим прибуток від успішних угод не обмежується.

Ризик і час

На ринку Форекс у трейдерів багато роботи. Вони не тільки повинні стежити за коливанням цін, проводити аналіз і вчасно реагувати, вони повинні вести «ручну» роботу, контролюючи ризики. На Форексі сам трейдер повинен розставляти тейк-профіти і стоп-лосс (відкриття і закриття угод). Звичайно, це дає більше можливостей і надає право переставляти накази на свій розсуд заради більшої вигоди. Форекс-трейдеру недостатньо просто відкрити угоду і дізнатися про її результаті через певний час. Він змушений весь час думати про те, чи правильні накази, чи правильно визначився з пунктами, чи вчасно закрив операцію. А це неминуче створює певний психологічний дискомфорт.

Трейдери, здійснюючи операції на бінарних опціонах, ні про що подібне не турбуються. А додатковою допомогою в торгівлі можуть стати досить точні сигнали бінарних опціонів онлайн від спеціальних сервісів або навіть досвідчених трейдерів. Все, що потрібно від брокера, це слідувати стратегії, виявляти потенційно прибуткові угоди, робити ставку, визначившись з часом закінчення угоди. Усе!

У певний час стане відомо про результат. З огляду на те, що форекс-трейдеру необхідно активно працювати, щоб вплинути на результат угоди (за рахунок виставлення наказів), очевидно, що особистого часу витрачає він набагато більше.

Вибір активів

Валюта і дорогоцінні метали завжди вважалися найкращими активами. На ринку Форекс всі базові активи - це валюти. А ось трейдинг бінарними опціонами пішов далі і тут є можливість працювати ще і з акціями, індексами, ф’ючерсами і товарами. Таким чином, потенційно вигідних угод на бінарних опціонах набагато більше, ніж на ринку Форекс.