Як вибрати для дитини табір на морі

Літо - прекрасна пора для дітей. У школах починаються канікули, і у дітвори немає інших турбот, окрім як відпочивати і насолоджуватися теплими літніми днями. Якщо ви хочете організувати цікаве дозвілля для своєї дитини і знаходитеся в роздумах, який дитячий табір на море вибрати, прочитання цієї статті буде корисним. Переконайся лише, що ваша дитина вже доросла для самостійного відпочинку.

За якими критеріями можна вибрати літній табір на море?

На сьогоднішній день в таборі кожна дитина може відпочити з користю і в максимально комфортних умовах. Навіть в межах нашої країни існує величезна кількість гідних морських таборів, які відрізняються своєю специфікою, індивідуальною спрямованістю. Морські центри відпочинку можуть запропонувати дітям розваги і досить широкий спектр занять на будь-який смак.

Цікаве проведення часу гарантоване, якщо відправитися на відпочинок в тематичний (сюжетно-рольовий) табір. В такому таборі колектив вихователів і вожатих готує для кожної зміни відпочивальників нову програму. Конкурси і табірне життя в цілому можуть бути побудовані за сюжетом популярних фільмів, літературних творів. Жителі табірного містечка нерідко приміряють на себе роль Робінзона Крузо, перевтілюються в піратів Карибського моря, чи стають персонажами, які населяють незвідану планету.

Якщо дитина цікавиться математикою, економікою, або їй подобається розвивати себе в живописі, лінгвістиці і комп’ютерних технологіях, придбання путівки в профільний табір буде кращим рішенням. Спеціалізовані табори освітньої спрямованості будують свою насичену інтенсивну програму, спираючись на певну область знань. Хлопці, які відпочивають в профільних дитячих центрах, щодня поєднують розваги і навчання. Засвоєння нових корисних знань, яке чергується з заходами культурно-розважального характеру, відбувається не в стандартній шкільній формі - діти розширюють кругозір, відкривають свої здібності і таланти в ході цікавих ігор і цікавих дослідів.

Поїздку на відпочинок в спортивно-оздоровчий табір краще подарувати дитині-непосиді, який обожнює спорт і все, що з ним пов’язано. Якщо вибрати спортивно-оздоровчий табір на морі, дитина, окрім традиційних футболу, баскетболу, легкої атлетики зможе спробувати себе у водних видах спорту, займатися якими в вашому регіоні немає можливості.

Дитячий табір санаторного типу відмінно підійде для відпочинку і зміцнення здоров’я дітей, які часто хворіють. У таких таборах акцент робиться перш за все на реалізації програм оздоровлення і профілактики різних захворювань. По приїзду в центр відпочинку дитину в обов’язковому порядку огляне лікар, після фахівцем буде складено індивідуальний оздоровчий план. Не переживайте, що малюк втомиться від процедур, і йому буде нудно - в таборах санаторного типу, як і в інших, проводяться конкурси, змагання, пісні і танці, походи на пляж і вечори біля вогнища теж ніхто не скасовує.

Як знайти хороший табір для дітей на море?

Підбираючи дитячі табори на морі, не лишнім буде порадитися зі своїми друзями, родичами, чи колегами по роботі. Добре, коли хтось із знайомих раніше відправляв своє чадо відпочивати до узбережжя, адже можна поцікавитися і дізнатися про умови проживання, насиченість і різноманітність розважальної програми в тому чи іншому таборі.

Якщо у вашому оточенні немає тих, кому вдалося порадувати своїх дітей путівкою на відпочинок біля моря, не біда. В будь-який момент можна скористатися Інтернетом і знайти відгуки про всі табори України та зарубіжжя. Кращі табори на морі мають переважно позитивні рекомендації - знайти потрібний для дитини центр відпочинку не складе особливих труднощів.

Табір, в якому приємно відпочивати тілом і душею, повинен:

- мати цілодобовий медпункт;

- мати досвідчений колектив вихователів і вожатих;

- охоронятися як вночі, так і вдень.

Щоб переконатися, чи підходить дитині певний центр відпочинку, наприклад, табір на Азовському морі або на Чорноморському узбережжі, заздалегідь уточніть у його керівництва:

- програму літньої зміни, місце її реалізації;

- умови проживання (стан кімнат, кількість осіб в спальних номерах);

- особливості харчування (кількість прийомів їжі, раціон, наявність дієтичного меню);

- режим дня;

- тривалість перебування в табірному містечку в рамках зміни;

- кількість дітей, закріплених за одним вихователем;

- наявність певних гуртків, можливість пройти оздоровчий курс і т. д.