Секрети комфортного сну: вибираємо матеріал постільної білизни

Багатьом здасться дивним, але для того, щоб нічний сон пішов вам на користь, і ви кожного ранку відчували себе чудово, спати потрібно не тільки на зручних ліжках і накриватися зручними ковдрами, а перш за все, стелити хорошу постільну білизну

Вітчизняний ринок сьогодні буквально завалений постільною білизною не тільки різного виробника, але і різної якості, і часом, чесно сказати, вибрати щось найкраще в цьому плані просто важко - то вибір дуже великий, то фінансів недостатньо. Втім, у питанні вибору найважливіше визначитися з матеріалом виготовлення.

Тканина для пошиття постільної білизни може бути різною і, до речі сказати, у всіх її видів є свої переваги, які для кожної людини цінні по-своєму.

Ситець

Напевно, найдешевший варіант постільної білизни буде пошитий саме з ситцю. Подібні вироби зазвичай мають велику різноманітність розмальовок, хорошу обробку. Тільки ось у них є один недолік: прослужити довгий час такий виріб не зможе. Після прання він може значно всістися в розмірах, а у випадку частої експлуатації простирадла і наволочки скоро почнуть рватися. Нерідко така білизна линяє, хоча спати на ній досить комфортно, якщо врахувати те, що, як і будь-яка бавовняна тканина, ситець добре пропускає повітря і швидко вбирає вологу.

Сатин

Постільна білизна, виготовлена з сатину, вас не розчарує, незважаючи на її вартість. Тканина не просто красива, вона чудова за своїми експлуатаційними якостями. Тут не потрібно переживати про те, що білизна погано пропрасується, швидко порветься, під таким підодіяльником ви точно не буде потіти. Чим яскравіше сатин відблискує, тим краще буде якість постільної білизни, особливо хороший турецький сатин.

Шовк

У будь-якому елітному будинку по-справжньому оцінять натуральну шовкову постільну білизну. Втім, таке задоволення - справжня розкіш, яка не кожному буде по кишені! Кращим в цьому плані вважається натуральний японський шовк. А ось штучний шовк значно йому поступається. Така постільна білизна може здаватися холодною, постійно м’ятою і дуже скоро почне рватися.

Льон

Хорошим варіантом для постільної білизни стане вибір лляної тканини, тільки частіше льон поєднують з бавовною, і тоді виходить більш м’яка і якісна тканина. На жаль, така постіль дуже скоро заминається, а пропрасувати її не так вже й просто, ну а в іншому вона ідеальна.

Бамбук

Гарну позицію у виборі тканини для постільної білизни займає бамбук. Цей матеріал і екологічно чистий і міцний. Спати на ньому одне задоволення, тим більше що зовнішній вигляд таких виробів яскравий і привабливий.

Махрова тканина

На зимовий час можна користуватися постільною білизною, виготовленою з махрової тканини. Тепло, легко прасувати (практично не треба), ідеально м’яке, вбирає вологу, не ковзає, суттєвий плюс - довговічність.

Мікрофібра

Зовсім недавно постільна білизну стали виготовляти з мікрофібри, що також в принципі зручно - м’яко, тепло, не знадобиться виснажлива прасування, білизна добре дихає і вбирає вологу.

Чтобы ваш сон всегда был приятным и здоровым, советую постельное белье купить в интернет-магазине issi.com.ua. Именно здесь вы найдете замечательные комплекты на любой вкус из качественных натуральных материалов по доступной стоимости.