Як продовжити життя пилососа?

Пилосос є головним помічником в боротьбі за чистоту в будинку. Сучасна побутова техніка для прибирання стає все більш досконалішою, і разом з тим все складнішою, тому важливо не тільки правильно вибрати, але і правильно експлуатувати пилосос. Якщо своєчасно і правильно доглядати за ним, то це допоможе вам значно збільшити термін його служби.

Хочете, щоб ваш пилосос служив довше, а прибирав чистіше? Дотримуйтесь цих правил.

Прочитайте і збережіть інструкцію

Саме там є відомості про те, як часто треба міняти фільтри, як їх мити і сушити (наприклад, деякі фільтри взагалі не можна мити, а сушити їх можна тільки природним способом, без додаткового термічного впливу). Саме там є такі важливі відомості:

- скільки часу пилосос може працювати без перерви, щоб не перегрітися;

- чи є у пилососа індикація заповнення пилозбірника і забруднення фільтра (якщо вона звукова або світлова, ви і так зрозумієте, а якщо механічна - це не завжди помітно);

- можна чи не можна прибирати гострі предмети (наприклад, цвяхи або скло для технологічних сучасних мішків і для пластику не проблема, а паперовий або простий ганчірний мішок може порватися);

- можна чи ні прибирати вологі забруднення (для циклону це неприпустимо: заб’ється, для пилососа з мішком - небажано і небезпечно (з’явиться запах, волога потрапить в мотор), для моделей з аквафільтром - як правило, нічого страшного, але все ж читайте інструкцію) ;

- що робити, якщо в циклонічну систему все ж потрапила вода.

Дотримуйтесь чистоти

Пластикові пилозбірники найкраще очищати від сміття після кожного прибирання незалежно від обсягу контейнера: обсяг - не для того, щоб зберігати сміття, а для того, щоб можна було прибрати приміщення великої площі. Якщо у вас пилосос з аквафільтром або миючий - не лінуватися промити всі пластикові деталі і просушити.

Важливо обов’язково вчасно мити, сушити і міняти фільтри. Пилососів, яким це взагалі не потрібно, дуже мало - буквально кілька моделей. Споживачі більше знають про фільтри, які стоять на виході - НЕРА, ЕРА і т.д. і більше уваги приділяють їм - вони випускають повітря, яким ми дихаємо, це зрозуміло. Але очищення або заміна фільтра продовжує життя мотору, а значить - пилососа.

Якщо у вас мішкова модель, не економте на мішках, вибираючи найдешевші, тому що мішок - це додатковий фільтраційний шар, і якщо мішок багатошаровий, технологічний, то він забезпечує не тільки гігієнічну складову, важливу нам, а й чистоту всередині корпусу пилососа, а значить , менше шансів, що пил потрапить в мотор.

Не всяке сміття можна прибирати пилососом

Не використовуйте пилосос для прибирання будівельного пилу (наприклад, бетонного після ремонту), якщо пилосос для цього не призначений. Для цього годяться деякі господарські моделі, або можна купити для прибирання будівельного пилу дешевий пилосос, який не буде шкода.

Не використовуйте пилосос для прибирання великої кількості борошна (якщо порвався пакет - зберіть більшу частину вручну). Це дуже дрібна субстанція, вона моментально заб’є фільтри і циклонічну систему. В інструкціях до деяких моделей це обумовлюється, але це загальне правило.

Хороший пилосос – гарантія комфортного прибирання, запорука чистоти дома. А тут ви зможете вигідно придбати сучасні ефективні вертикальні моделі Philips, Bosch, Electrolux і інших відомих виробників.