Жарочна шафа - «універсальний солдат» для професійної кухні

Ресторанний бізнес привертає все більшу кількість ділових і заможних людей, які вважають цю сферу вигідною для інвестування. Багато рестораторів-початківців вважають, що розпочати ресторанну справу досить легко і просто, але насправді це не так. Дана сфера діяльності вимагає великого професіоналізму та високого рівня знань. Головною запорукою успіху є недопущення катастрофічних помилок, на яких найчастіше обпікаються новачки.

Основний етап відкриття ресторану і головна помилка у новачків - оснащення кухні. Ресторанний бізнес - в першу чергу, це харчова промисловість. Тому, вибираючи обладнання для кафе і ресторанів, необхідно пам’ятати, що вимоги до якості техніки дуже високі. У цьому контексті хочеться порадити шафи пекарські і жарочні в Merx-kh, це дійсно ефективне універсальне обладнання, здатне вирішити всі потреби закладів громадського харчування.

У ресторанних кухнях завжди є як мінімум три серйозні проблеми. По-перше, максимальне використання корисної площі. По-друге, ефективна економія енергоресурсів. І, по-третє, оптимальне завантаження персоналу. Виявляється, вирішити всі ці питання можна разом. Досить тільки оснастити харчоблок обладнанням універсального застосування. Сьогодні до числа найбільш затребуваною, а, отже, і найпоширенішою техніки даного виду, відносяться, перш за все, жарочні шафи.

Сучасна професійна духовка (або жарочна шафа) - це установка, основним призначенням якої є приготування різноманітних страв, а також розігрів напівфабрикатів. Тобто, вона фактично знімає частину навантаження зі звичайних плит.

Залежно від обсягу виробництва (готування) шафа може мати від 1 до 4 теплових камер, що як ми вже згадували, вирішує проблему максимального задіяння корисної площі кухні. А, завдяки спеціальним датчикам температур, піч сама буде контролювати весь процес приготування, вимагаючи до себе лише мінімальної уваги кухонного працівника (кухарі). Нарешті, працює така духовка (залежить від моделі) на газу або від електромережі, але витрачає при цьому значно менше енергоресурсів, ніж традиційні плити.

Через те, що обладнання контактує з продуктами харчування, до них пред’являються підвищені вимоги. Плити повинні бути виконані з нержавіючої сталі зі зручним розташуванням перемикачів і швидким виходом на робочу температуру. Жарочні шафи повинні складатися зі зварної рами і камер, які працюють незалежно один від одного. Комплектуючі та агрегати повинні бути надійними і стійкими до впливу будь-яких температур.

Необхідно враховувати і той факт, що на професійну кухню ні в якому разі не можна ставити звичайне домашнє обладнання, так як воно постійно піддається інтенсивному навантаженню. Обладнання для кухні ресторану має бути сертифікованим, зручним у використанні, безпечним і відповідати всім стандартам якості.