До 100 км/год за 2 секунди: японці розробляють дуже швидкий і дорогий автомобіль

Електричний гіперкар Aspark Owl зміг подолати першу сотню за 1,921 секунди, що дозволить йому претендувати на звання абсолютного «короля швидкості». Японський спорткар зайвий раз довів, що з появою електромобілів, світовий автопром проходить своєрідне «перезавантаження», і успіху на автомобільному терені відтепер здатні домогтися не тільки відомі компанії, але і фірми, що раніше взагалі не мали до виробництва автомобілів ніякого відношення.

Доказом цієї тези служить японська компанія Aspark, яка до недавнього часу була ... рекрутинговим агентством! Розробкою першого електромобіля Aspark зайнялася менше чотирьох років тому, причому спочатку в проекті брало участь всього чотири інженери. І ось тепер електричний гіперкар Aspark Owl став поки невизнаним, але цілком собі «королем швидкості», показавши таку динаміку, про яку тільки можуть мріяти Ferrari, Porsche, McLaren, Bugatti, Koenigsegg і інші гранди спорткаробудування.

Варто відзначити, що на світ цей гіперкар з’явився, досить таки випадково. Лише тому, що директору Aspark Масато Йосіда прийшла в голову думка розробити і випустити електромобіль, який здатний «виїхати» до сотні за дві секунди. Хтось назве це примхою, хтось непомірно роздутим честолюбством, але факт залишається фактом - 11 лютого на трасі в місті Канума Aspark Owl подолав першу сотню за 1,921 секунди!

Також варто відзначити, що Aspark Owl не є гоночним електромобілем, а отримає сертифікат для експлуатації на дорогах загального користування. Що робить його рекорд унікальним подвійно, адже жоден з «цивільних» суперкарів поки навіть близько не підбирався до подібного показника.

На жаль, Масато Йосіда поки не розкрив усіх характеристик свого дітища. Відомо лише, що машина оснащена двома електромоторами загальною потужністю понад 1000 к.с. Крім того повідомлялося, що повнопривідна «Сова» (як перекладається назва Owl) має повністю вуглепластиковий кузов, маса якого не перевищує 850 кг. Всього буде виготовлено півсотні примірників Aspark Owl, кожен з яких отримає фантастичний цінник ... в 460 млн ієн або 4,3 мільйонів доларів США!

У продажу машина з’явиться в наступному році. Причому не виключено, що серійний гіперкар виявиться швидше прототипом, так як Масато Йосіда пообіцяв продовжити поліпшення свого «короля швидкості».

На сайте https://avtoprokatalmaty.kz вы можете выгодно, безопасно и быстро арендовать автомобиль с водителем или без в Алматы. В наличии большой выбор в отличном состоянии моделей разных классов: от обычных бюджетников, до шикарных премиальных вариантов.