У Токіо збираються побудувати 70-поверховий дерев’яний хмарочос

Компания «Сумітомо Форестрі» (Sumitomo Forestry) 8 лютого презентувала проект будівництва в Токіо до 2041 року хмарочоса, для основної частини якого буде використовуватися деревина. Параметри будівлі, яку вона планує побудувати, такі: висота 350 метрів, 70 поверхів над землею.

В Японії вперше буде реалізований проект з будівництва дерев’яної споруди висотою понад сім поверхів, що частково включає і металевий каркас. Крім того, в даній компанії будуть проводитися розробки вогнетривкої деревини і так далі. Ідея в тому, щоб розширити сферу використання деревини і зміцнити свої позиції в будівництві нежитлових приміщень.

Згідно з проектом W350, планується побудувати дерев’яну будівлю в районі Маруноуті префектури Токіо. Загальна площа складе 455 тисяч квадратних метрів, і планується використовувати 185 тисяч кубічних метрів деревини, що відповідає витратам цього матеріалу приблизно на вісім тисяч замовних будинків, з якими має справу дана компанія. Компанія буде використовувати деревину як один з матеріалів для посилення сейсмостійкості будівлі, а також для інших цілей. Хмарочос буде житловим будинком, поєднаним з торговим центром, тобто в споруді будуть розміщуватиь магазини, офіси, готель і квартири. Попередній підрахунок загальних витрат на будівництво складає 600 мільярдів ієн, або 5,5 млрд. доларівСША.

Для такої масштабної споруди з дерева необхідні вогнетривкі матеріали. Щоб будинок не згорів дотла, дана компанія проводить дослідження деревних матеріалів, які здатні в разі загоряння бути жаростійкими протягом трьох годин. Крім того, є план, за яким на випадок пожежі навколо будівлі будуть розміщуватися рослини, що важко піддаються займання, наприклад, камелія сасанкви, або ж там буде текти вода.

Експерти вважають, що під впливом зниження народжуваності і старіння населення, в майбутньому кількість робіт з будівництва нових житлових будинків в Японії буде зменшуватися. Sumitomo Forestry в листопаді 2017 го року вступила в бізнес-партнерство з залученням капіталу з компанією «Кумагайгумі» (Kumagaigumi), і вони будуть працювати над проектами з будівництва середніх і великих споруд з використанням деревини. «Сумітомо Форестрі» з’єднає свої знання з Kumagaigumi, у якій є успішний досвід будівництва надвисокої будівлі «Тайбей 101» (Тайвань, Тайбей), і буде також розглядати питання про спорудження великих дерев’яних будівель за кордоном в майбутньому.

Компания “Благосвит Буд” предлагает по доступной стоимости пленку антиконденсат для кровли, на сегодняшний день этот материал считается одним из самых эффективных средств для для гидроизоляции строительных конструкций.