Історія появи Діда Мороза

З наближенням Нового року та Різдва Христового дітвора з нетерпінням чекає приходу зимового чарівника, доброго і щедрого Діда Мороза. Правда, ставлення до цього персонажу не завжди однозначна: зовсім маленькі діти його побоюються (надто вже він великий і бородатий), в середовищі православних його нерідко вважають пародією на святителя Миколая Чудотворця і тому рішуче відкидають, більшість же людей взагалі не бачить різниці між Дідом Морозом і Санта-Клаусом, вважаючи їх однією і тією ж особою.

Якщо покопатися глибоко в історії, то можна зробити висновок про те, що Дід Мороз існував ще задовго до його офіційного появи. Різні країни представляли Діда Мороза в різноманітних образах, наприклад, у вигляді гномів або продавців іграшок для дітей, які перед різдвом продавали свій товар під пісні. Східні слов’яни вважали, що існує бог холоду, так званий Тріскун, він то і був предком Діда Мороза в даному регіоні.

Але офіційним попередником Дідуся Мороза вважається архієпископ Микола, який жив ще в 4 столітті в місті Міру, Туреччина. Звання Діда Мороз він отримав уже після смерті, просто за життя цей священник був надзвичайно доброю людиною, який намагався допомогти абсолютно всім людям і робив все, що в його силах, наприклад, в один прекрасний вечір він допоміг бідній сім’ї, непомітно підкинувши їм вузлики з золотом.

Такі вчинки не могли залишитися непоміченими, тому після смерті архієпископа його визнали святим і поховали в церкві. Згодом в цій церкві відбулося пограбування, тоді і було викрадено останки цього святого лику. Але населення так вірило в допомогу святого лику Миколая, що після крадіжки обурення піднялося неабияке.

Після цього більшість країн з християнським віруванням набула нову традицію, згідно з якою 19 грудня дорослі стали підносити своїм дітям приємні сюрпризи, адже саме так поступав Микола в свій день. Ну а після затвердження нового календаря в усіх країнах зміцнилася ця традиція, і Дід ​​Мороз чи Санта Клаус став приходити на різдво і Новий рік.

Санта Клаусом цього доброго старого називають в Англії та Америці, а ось в слов’янських країнах його називають Дідом Морозом. Це легко пояснити, адже Мороз на Русі здавна вважався могутнім ковалем, який здатний викликати сильні морози і завірюху. Про це згадувалося в російських казках і переказах.

Спочатку костюм для Дідуся Мороза був надзвичайно простий: його ілюстрували в плащі. Потім тільки Мороза одягли в червону шубу і додали йому обов’язковий елемент, без якого зараз неможливо уявити Діда Мороза, білу бороду. До речі, на сайті https://https://billibons.com.ua/vsyo-dlya-deda-moroza/ можна придбати різноманітні аксесуари цього персонажу: чудові костюми, бороди, чоботи, шапки, рукавиці, мішки для подарунків. Отож, якщо бажаєте на Новий Рік стати справжнім Дідом Морозом, ласкаво просимо до інтернет-магазину “Билли Бонс”.