Баскетболіст Майкл Джордан очолив список найбагатших спортсменів

Журнал Forbes склав список з 25 спортсменів, які зуміли заробити найбільші статки на своєму спортивному таланті. Експерти видання порівняли сукупні доходи спортсменів (в тому числі зарплату, бонуси і призові, доходи від рекламних контрактів), перераховуючи суму з урахуванням інфляції за станом на 1 грудня 2017 року.

У підсумку перше місце в топ-25 зайняв легендарний баскетболіст Майкл Джордан, кар’єра якого завершилася ще в 2003 році. Екс-гравець Чикаго і Вашингтона зумів заробити близько 1,85 мільярда доларів.

При цьому Джордан продовжує працювати зі спонсорами і отримувати дохід від інвестицій, його ім’я використовується брендом Nike в якості власного бренду Air Jordan, а також екс-гравець володіє контрольним пакетом акцій клубу НБА Шарлотт Хорнетс. До речі, по посиланню sports.masters-bet.com/novosti/novosti_basketball/ ви дізнаєтесь про найсвіжіші новини у баскетбольному світі.

У десятку увійшли також гольфіст Джек Ніклаус зі статком у 1,2 млрд доларів, легендарний гонщик «Формули-1» Міхаель Шумахер, котрий заробив один мільярд доларів, і гольфіст Філ Мікельсон ($ 815 мільйонів).

У топ-10 також потрапили баскетболіст Кобі Брайант ($ 800 мільйонів), футболіст Девід Бекхем (800 мільйонів доларів), боксер Флойд Мейвезер - молодший ($ 785 мільйонів) і баскетболіст Шакіл О’Ніл (стан 735 мільйонів доларів).

До речі, днями Майкл Джордан відзначив свій 55-й день народження. Його фантастичні трюки і фінти змінили уявлення про гру з помаранчевим м’ячем. За даними американських економістів прихід Джордана в НБА привернув в лігу інвестицій на суму в 10 мільярдів доларів. Джордан вважав свої слабкості основною рушійною силою, яка штовхала його на нові перемоги. Саме бажання побороти страх і привело його, за власними ж словами, до успіху.

Майкл виграв всі командні та індивідуальні титули, які тільки існують в професійному спорті. Шість разів він приводив «Чикаго Буллз» до перемог в чемпіонаті НБА, двічі ставав олімпійським чемпіоном. Його майка з номером 23 стала справжньою іконою. Джордан тричі залишав баскетбол, але потім знову повертався, щоб дарувати своїм шанувальникам неймовірне видовище.

До своїх 55 років Джордан встиг знятися в кіно, отримати ступінь бакалавра з географії, стати власником баскетбольного клубу, двічі одружитися і чотири рази стати татом.