Вишивка бісером для початківців: загальна інформація

Бісер сьогодні зустрічається досить різний: може бути прозорий і матовий, теплого і холодного кольору, перламутровий і гальванізований, «сніжок» і безліч інших варіантів. Що цікаво, він відрізняється між собою не тільки своїм зовнішнім виглядом і розмірами, а й в різних умовах він може вести себе своєрідно. Деякі види не люблять вологості, інші - сонячного світла. Як же перевірити такі вироби, щоб вони виявилися не тільки якісні, а й довговічні?

Якщо вам попався «непізнаний» тип бісеру, його краще попередньо тестувати. Це треба робити обов’язково, особливо якщо вироби з нього йдуть на продаж. Адже ніхто не захоче втрачати клієнтів тільки через те, що був куплений неякісний бісер, який став тьмяним від впливу сонячного світла, чи якогось агресивного середовища. У цьому випадку не врятують чудові заготоки вишиванок, що пропонує інтернет-магазин VYSHIVKA, адже використання неякісного бісеру може з часом звести нанівець ідею отримати вишукану оригінальну сорочку, блузку, чи сукню.

Зазвичай створений виріб з бісеру може зберігати свою первозданну красу принаймні кілька років. Але якщо мати справу з серйозним виробником таких прикрас, вони не втратять свого зовнішнього вигляду навіть десятиліття. Ось і виходить, що перед покупкою великої партії бісеру з ним треба робити деякі досліди. Завдяки цьому вдасться заглянути трохи вперед і з’ясувати, що ж з подібною вишивкою може статися через деякий час.

Існує кілька варіантів перевірки бісеру. Їх необхідно знати, якщо планується закупівля таких виробів значними партіями.

1.Необхідно купити трохи бісеру. Одну його частину треба помістити в майонез. Він там повинен бути пару днів, не більше. Після «майонезної обробки» його необхідно вийняти, помити і добре просушити. Потім беремо і порівнюємо його з тим, що не піддавався такій перевірці. Якщо він не втратив свій блиск, з ним цього не станеться протягом 6-8 років.

2.Треба взяти дрібну наждачку і потерти нею бісер. Не всі виробники наносять якісний і довговічний зовнішній шар. Якщо фарба злазить швидко і для цього не доводиться прикладати великих зусиль, покупець повинен подумати, чи варто купувати такий бісер. Адже він у вигляді прикрас буде постійно тертися об одяг.

3.Випробувати бісер треба і сонячними променями. Для цього він кладеться на підвіконня або на вулиці. Але головна умова наступне: протягом дня на нього повинні обов’язково потрапляти інтенсивні сонячні промені. А потім через кілька днів можна порівняти його з намистинками, які весь час лежали в закритій упаковці. Якщо колір їх суттєво не змінився, та й блиск залишився той же, значить все в порядку.

Необхідно правильно тестувати бісер. Наприклад, навіщо його випробувати сонячним світлом, якщо він буде перебувати на вечірньому вбранні? Слід пам’ятати про те, що зустрічається поганий бісер, але рідко. Просто бувають невідповідні для нього умови. Один вид більше боїться води, а інший сонця. Навіть якщо на ньому швидко облазить фарба, його можна використати для вишивки картини.