Штучні квіти в інтер’єрі - максимально природно!

Всі погодяться з тим, що квіти створюють затишну обстановку, надають інтер'єру завершеного вигляду. Психологи також стверджують, що вони покращують настрій і сприяють врівноважуванню психоемоційного стану. Тому так важливо приділяти особливу увагу фітодизайну в житлових приміщеннях. Живі квіти - це особлива розкіш і не завжди практичне рішення для здійснення такого дизайну. Пропонуємо розглянути альтернативу - штучні квіти!

Більшість модних віянь до нас приходить з Європи, і цей напрямок не став винятком. Технології не стоять на місці, сучасні виробники пропонують досить реалістичні квіткові вироби, деякі з них не тільки візуально, але і по тактильним відчуттям імітують живі рослини. У цьому можна переконатися придбавши чудові штучні квіти в Одесі, що пропонує інтернет-магазин Kvitu.in.ua.

Хочеться особливо відзначити, що штучні квіти для домашнього інтер’єру незамінні і їхня популярність із кожним роком неухильно зростає, це не з проста, адже є ряд незаперечних переваг.

Живі рослини дуже вибагливі до умов утримання, їх необхідно зберігати при певній температурі, на спекотному літньому сонці вони в’януть через нестачу вологи, в зимовий час їх пелюстки в лічені секунди замерзають при температурах нижче нуля, при підвищеній вологості вони загнивають. Декор з штучних квітів не схильний до таких несприятливих факторів. Вони не вимагають особливого догляду: зміни води, підрізання стебел, покупки спеціальних добавок, обприскування і т.п.

Штучні квіти не викликають роздратування і алергії. Багато людей дуже люблять квіти, але не можуть дозволити собі милуватися ними кожен день в зв’язку з медичними показаннями. Це проблема вирішилася з появою якісних штучних квітів, які є абсолютно гіпоалергенними. До того ж, вони виготовляються з екологічно чистих полімерів.

Багато живих рослини володіють сезонністю в своєму цвітінні, наприклад тюльпани доступні тільки навесні, лаванда влітку, а півонії неможливо знайти в магазинах з жовтня по квітень. У той час як декоративні доступні в ідеальному стані в будь-який сезон.

Сучасні виробництва пропонують такі матеріали для виготовлення квітів: текстиль, тканина, покрита латексом, спінений поліуретан, латекс.

Тканинні вироби найпоширеніші, їх ціна цілком прийнятна і доступна всім. Зовні вони можуть мати високу схожість з живими аналогами, але все ж значно поступаються за цим показником нетканим полімерним конкурентам. Для надання більшої реалістичності текстиль іноді покривають латексом, само собою це позначається на ціні подорожчанням.

Високим класом реалістичності можуть похвалитися товари з латексу і поліуретану, саме їх називають квітами «реального дотику», вони візуально і тактильно імітують природні якості. Вони не бояться вологості, їх можна мити в воді, в зв’язку з чим, тільки вони підходять для декору кухні та ванної кімнати. Єдиний мінус, це порівняно висока вартість.

Особливо талановитим і посидючим можна порадити зробити квіти для домашнього інтер’єру своїми руками. Ліплення з холодної порцеляни та фоамірана - це дуже модні види Hand Made, за допомогою яких часто створюють незвичайні копії оригіналів світу флори, в процесі вкладаючи в них частинку душі, завдяки чому вони мають особливу цінність. Так само як серед живих, неможливо знайти два абсолютно однакових примірника.

Для тих, у кого немає досвіду в оформлювальному мистецтві можна дати кілька універсальних порад:

- поєднуйте матеріали одного кольору, але різних відтінків і текстур. Робіть монобукети, або букети з 2-3 різновидів квітів.

- віддавайте перевагу якісним дорогим матеріалам, 3 реалістичні гілочки будуть виглядати краще і залучати більше уваги, ніж 15 старомодних квіточок, штучність яких можна розгледіти з іншого кінця кімнати.

- не перевантажуйте інтер’єр, всього повинно бути в міру. Занадто велика кількість декоративної флори додасть недоречну для повсякденності урочистість.

- приділяйте особливу увагу ємкостям, в яких стоять букети, вони повинні вдало поєднуватися з навколишнім оточенням і бути єдиним цілим з квітковою частиною. Таким чином створюється місток, що об’єднує інтер’єр з рослинною складової.

- додавайте зелень. Така композиція, зроблена своїми руками буде виглядати більш «живою».