Дачний паркан з сітки: робимо правильний вибір

Облаштування паркану на дачній ділянці - справа відповідальна. І коли настає час покупки огорожі, багато хто віддає перевагу конструкціям з сітки. Однак тут виникає питання: яку вибрати сітку? Одні віддають перевагу рабиці. Інші переконані, що вірне рішення - паркан зі зварної сітки. Спробуємо допомогти вам зробити свій правильний вибір.

Ідеальний паркан - який він?

Більшість з нас висуває до паркану однакові вимоги, і це не тільки ціна:

- довговічність: поставити і забути мінімум років на 10;

- економічність: розумна вартість огорожі вцілому, включаючи сітку, стовпи, кріплення і т.п .;

- естетичність: акуратний зовнішній вигляд протягом всього терміну служби;

- простий монтаж: просто і швидко встановити самому.

Згідно з наведеними вище вимогами, ідеальний паркан повинен бути як мінімум оцинкований, а краще з полімерним покриттям. У такому випадку термін служби паркану збільшується до 40 років зі збереженням зовнішнього вигляду. Не оцинкована сітка заіржавіє вже в перший рік після установки.

До слова про довговічність: велика проблема огорож з сітки - це провисання. Згодом в місцях недостатнього натягу, а також під впливом ваги снігу сітка може провиснути. Завдяки жорсткій конструкції і міцним з’єднанням, зварна сітка більш стійка до провисання, ніж рабиця. До речі, огорожам з канілірованої сітки, яку можна замовити тут http://www.promtechstroy.com.ua/katalog/setki/kanilirovannaya-chjornaya теж не страшні провисання, окрім того вони досить надійні, довговічні, естетичні, і доступні по ціні.

Висота огорожі повинна бути не менше 2 метрів, комірки розміром 50 * 50 мм або 50 * 100 мм. Паркани з великим розміром комірок легше подолати зловмисникові, піднімаючись по ньому, як по сходах. До того ж, плетені сітки типу рабиці легко розпустити. Зварні ж сітки пошкодити набагато складніше, особливо якщо сітка з ПВХ покриттям. Зварену сітку ПВХ товщиною 1.8 мм з комірками 50 * 50 розірвати руками практично неможливо.

Особливості установки паркану

Монтаж паркану зі зварної сітки значно простіший в порівнянні з установкою паркану з рабиці. Завдяки жорсткому з’єднанню дроту не “з’їжджають” і не чіпляються один за одного. Встановлення огорожі зі зварної сітки не вимагає професійних знань і навичок, встановити такий паркан під силу одній людині.

Ціна - не завжди вирішальний аргумент

Вартість паркану - це не тільки вартість сітки, а й стовпів, кріплень, а також вартість експлуатації. Як скоро вам доведеться його вирівнювати, ремонтувати, фарбувати, а можливо навіть міняти? Обов’язково потрібно врахувати все це при виборі сітки. І прислів’я «скупий платить двічі» тут дуже доречне.

Найчастіше вирішальним аргументом на користь паркану з сітки рабиці є низька ціна самої сітки. І такий вибір можливий для тих, хто ставить тимчасову огорожу, або готовий до низької якості огорожі і додаткових витрат в процесі його експлуатації.

Зварна сітка - оптимальний варіант постійного огородження заміської ділянки або фермерського господарства. Полімерне покриття сітки не тріскається і не вигорає, розмір комірок 50 * 50 або 50 * 100 оптимально захищає від проникнення людей і тварин, при цьому відсутній ризик того, що тварина заплутається в сітці. Естетичний зовнішній вигляд, що зберігається протягом усього терміну служби, не потребує додаткових витрат на фарбування і т.п.