Cay Sofa - нова ергономіка диванів

Цей диван-трансформер нагадує скоріше частину гірського ландшафту, ніж предмет меблів. Німецький дизайнер Олександр Рен створив свою конструкція з думкою в першу чергу про зручність людини, яка повернулася додому і мріє відпочити перед каміном або телевізором, але його оригінальний підхід до цього питання перетворив те, що могло стати звичайним диваном, в виразну абстрактну скульптуру.

Ми всі відчуваємо моменти, коли навіть в улюбленому кріслі перестаємо відчувати себе комфортно. Які би хороші не були м’які меблі, але вони не можуть завжди відповідати нашим потребам. І якщо для вітальні ми ще можемо хороший купити диван в Харкові і спробувати комфортно влаштуватися поперемінно на ньому або в кріслі, то нечисленні меблі для балкона, лоджії або кабінету надають набагато менше варіантів для подібного вибору.

Але, схоже, дизайнер зі Швейцарії Олександр Рен знайшов універсальний вихід з будь-яких труднощів: він запропонував оригінальний концепт дивана Cay Sofa, який може багаторазово змінювати свою форму, миттєво реагуючи на зміни положення сидячої або лежачої людини. Геометричні подушки дивана розділені зчепленнями, завдяки яким форму дивана можна природним чином міняти, підлаштовуючи її під свої потреби. На думку дизайнера людина в даному випадку виступає головною дійовою особою в динамічній композиції, що створюється диваном Cay.

Незвичайна конструкція дивана чимось нагадує орігамі гігантського розміру, дозволяє конструкції багаторазово трансформуватися, приймаючи найхимерніші форми, від зручного ліжка до незвичайних крісел. Оригінальний диван зовсім не вимагає спеціальних зусиль для зміни форми: досить елементарно змінити положення тіла, щоб конструкція автоматично підлаштувалася під людину. 

Всього один предмет меблів підходить і для прийому гостей, і для власного розслабляючого відпочинку, і для роботи і для сну. В однокімнатній квартирі цей дивовижний диван дозволить заощадити корисну площу, замінюючи кілька предметів меблів.

Побачити на власні очі принцип трансформування цього дивана можна на представленому відео ролику.