5 ефективних порад, які допоможуть потрапити до автомобіля взимку

Зимовий період супроводжується безліччю проблем для автолюбителів. Головною незручністю є обмерзання машини, у зв'язку з чим потрапити до салона автомобіля іноді стає не таким простим завданням. У цій статті розповімо про деякі хитрощі, які можуть допомогти подолати подібні складнощі.

Провести огляд і чищення ущільнювачів на дверях

Найчастіше двері автомобіля промерзають, коли волога потрапляє в тріщини, що з’явилися між металом і гумовими ущільнювачами. Тому буде не зайвим дослідити прокладки заздалегідь, ще до промерзання. Огляд слід проводити на предмет виявлення зношеності, дефектів і забруднень. Будь-які порушення цілісності дадуть вільний шлях воді, яка після замерзання дасть ефект на кшталт суперклею. Якщо гума на дверях зсохлась і має ознаки непридатності - її потрібно замінити, а в разі забруднення протерти вологою ганчіркою і повністю просушити.

Втім, проблеми з гумою, та інші несправності слід довірити досвідченим спеціалістам, а тут https://www.44.ua/catalog/6/subcat/95 ви знайдете контактні дані кращих у Києві СТО.

Мастило дверей проти замерзання

Прикрити автомобіль навісом - прекрасний варіант оберегти його від замерзання, а ще краще буде поставити транспортний засіб в гараж або критий паркінг. Якщо ж такої можливості немає, тоді можна придбати спеціальну силіконову змазку у вигляді спрея, яка продається практично в будь-якому магазині автохімії, і заздалегідь розпорошити засіб на ущільнювачі. Після нанесення засобу, його потрібно розтерти по поверхні чистою сухою ганчіркою з мікрофібри. Силікон створить ефект плівки і буде відштовхувати вологу, яка після цього не зможе потрапляти в щілини.

Відкрити примерзлий двері рушником

Якщо вищенаведені рекомендації на практиці не застосовувалися, то ймовірність примерзання дверей на деяких авто дуже висока. Щоб вранці не зіткнутися з цією проблемою, варто попередити її заздалегідь. Для цього потрібно з вечора тонку, але міцну ганчірку залишити затиснутою в дверях. Таким чином, якщо двері з ранку і підмерзнуть, то у вас буде ще одна точка впливу, яка допоможе швидше пробратися в салон.

Спосіб потрапити до салону, якщо двері замерзли

Якщо підійшовши до автомобіля ви зрозуміли, що двері примерзло намертво, не потрібно намагатися «виривати» їх. Перше, що необхідно зробити - це спробувати акуратно, але максимально можливо здерти лід скребком. Після цього потрібно обробити стики дверей розчином, який готується з 2/3 спирту і 1/3 води. Знаючи таке слабке місце у свого автомобіля, цю рідину можна приготувати заздалегідь і тримати під рукою на роботі, вдома або в гаражі.

Якщо це не врятувало, і двері, як і раніше, закриті, тоді на допомогу прийде фен. Увімкніть прилад на максимальну температуру і ретельно прогрійте всі стики. Можна скористатися теплою водою або окропом для обробки стиків. Але в цьому випадку потрібно бути гранично обережними, відкриваючи двері. Не тягніть сильно, інакше ризикуєте зламати ручку або порвати ущільнювачі.

Замерзлі замки

Часом в замерзлий замок навіть ключ вставити не виходить, але і це можна попередити заздалегідь. Щоб личинка замка не промерзла, її слід обробити складом антиобморожувача, або нежирним мастилом, а ще краще спеціальним засобом WD-40, у якого є зручна довга насадка.

Якщо ж профілактичні заходи вжито не було і замок вже замерз, можна спробувати кілька разів вставити в нього гарненько підігрітий ключ. У більшості випадків його досить прогріти руками, але для більшої ефективності можна скористатися запальничкою. Тільки після такого підігріву ключ не можна сильно провертати, інакше він може легко зламатися.