Компанія Panasonic показала суперзахищений ноутбук, заряду якого вистачає майже на добу

Є комп'ютери офісні, домашні, ігрові і навіть наукові. А є комп'ютери військові, такі, якими можна буквально цвяхи забивати і з ними нічого поганого не трапиться. Саме такий недавно представила компанія Panasonic.

Не потрібно піддаватись спокусі купувати дешеві, але сумнівного походження комп’ютерні аксесуари. Заходіть на сайт darrom.com.ua, саме тут ви знайдете оригінальні, найвищої якості блоки живлення, акумуляторні батареї, клавіатури, екрани  для ноутбука, чи планшета від відомих світових виробників по найкращій в Україні вартості.

Коли мова заходить про мобільні пристрої, зокрема ноутбуки, більшість людей уявляє собі крихкий, не розрахований навіть на незначний фізичний вплив, гаджет. Проте, існує ціле сімейство пристроїв підвищеної захищеності. Попит на такі пристрої є як серед пересічних користувачів, так і з боку різного роду фахівців, які повинні працювати в несприятливих умовах (і навіть небезпечних) не тільки для техніки, а й для людини. І ось компанія Panasonic вирішила побалувати користувачів новою моделлю свого суперзахищеного ноутбука, який отримав назву Toughbook CF-20 Mark 2.

Пристрій розроблявся головним чином для використання військовими. Має модульну конструкцію. Цей ноутбук-трансформер укладений у міцний, надійний, відмінно захищений корпус. Він забезпечує захист від механічних пошкоджень, пилу, води, бруду. Такий комп’ютер не боїться перепадів температур і вогкості. Захист від несприятливих впливів відповідає стандарту IP65. Захист від механічних пошкоджень (ударів і падінь) в свою чергу відповідає військовому стандарту MIL-STD-810G.

При цьому пристрій має 10.1-дюймовий екран з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів з форматом Full HD. При необхідності екран можна витягти з ноутбука і використовувати вже як планшет.

Новинка отримала фронтальну камеру з підтримкою Windows Hello, функції, яка розблокує доступ пристрою по обличчю користувача. Крім того, у комп’ютера на 8% збільшені клавіші, в порівнянні зі звичайними моделями. Зроблено це для зручності роботи в рукавичках.

У повністю зібраному стані пристрій може автономно працювати від одного акумулятора протягом 17 годин. До слова, працює ноутбук на процесорі Intel Core i5-7Y57 vPro і має 8 Гб оперативної пам’яті. Користувачеві також буде доступно 256 Гб вбудованої пам’яті на SSD-накопичувачі. Є модифікація Toughbook з підтримкою LTE-з’єднання. А коштує таке диво техніки 3100 доларів США