Азовське море: відпочинок на будь-який смак

Сезон літніх відпусток ще далеко, втім вже зараз варто розглядати варіанти місць для хорошого відпочинку. Наприклад, на березі Азовського моря.

Відпочинок на Азовському морі останнім часом все частіше вибирають і жителі України, і іноземці. Туристів приваблюють невисокі ціни, хороша інфраструктура, наявність великої кількості пам’яток. Крім того, сучасні готелі пропонують чудові умови проживання, гідний рівень сервісу і широкий спектр послуг, що надаються. Ціни на житло біля Азовського моря варіюються в залежності від послуг, що надаються і близькості до моря.

Кирилівка: розваги і оздоровлення

Цей курорт - перлина Азовського узбережжя, з чистими повітрям і морем, так як знаходиться далеко від великих міст і промислових заводів. Тут добре розвинена інфраструктура, великий вибір міні-готелів і квартир в приватному секторі (без проблем знайдете підходящі за ціною і розташуванню), безліч кафе, ресторанів, барів і нічних клубів.

Туристи вибирають Кирилівку через її широкі чисті пляжі і неглибокого моря, яке швидко прогрівається. А це значить, що тут прекрасне місце для відпочинку з дітьми. Малюки оцінять і розваги - аквапарк «Острів скарбів» - один з найбільших в Україні - з водними гірками, водоспадами, атракціонами, і дельфінарій «Оскар», в якому влаштовують шоу з його мешканцями - дельфінами і морськими котиками.

Дорослі теж захоплююче проведуть дозвілля, займаючись віндсерфінгом (для новачків є школа), літаючи на парашуті над водою, катаючись на водних лижах і т. д.

Сюди відправляються бажаючі поправити здоров’я за допомогою таласотерапії (лікування морською водою), геліотерапії (сонцелікування), аероіонотерапії (оздоровлення повітрям), псаммотерапіі (лікування піском), грязелікування (грязь для нього добувають з дна прилеглих лиманів).

А ось тут http://biruchiy.top ви дізнаєтесь про чудовий відпочинок на острові Бірючий, розташований неподалік Кирилівки.


Бердянськ: релакс з комфортом

Якщо для вас на першому місці відпочинок з усіма зручностями, а також наявність розваг, Бердянськ - це те, що потрібно. Тут розвинена міська інфраструктура, в асортименті хороші готелі з цінами нижче, ніж в тій же Кирилівці.

Та й для дозвілля є все необхідне. Увечері можна прогулятися по набережній або в парку ім. П. Шмідта і сфотографуватися на тлі пам’ятників: їх в Бердянську охоче встановлюють з досить незвичайних приводів. Наприклад, тут є «Жаба, яка душить» з написом «Заздрість - порок» або «Бичок-годувальник», який врятував городян від голоду у важкі часи. У парку можна посидіти на лавці поруч зі скульптурою літературних героїв - Остапа Бендера і Шури Балаганова - і в «кріслі бажань».

Що стосується пляжного відпочинку, з ним в центрі Бердянська непросто. Більшу частину берегової зони займають набережна і територія порту, тому багато хто вирушає до моря на Бердянську косу, яка знаходиться в межах міста. Але при бажанні можна позасмагати і на центральних пляжах.

Скупавшись і прийнявши сонячні ванни, відвідайте з дітьми величезний аквапарк «Мис Доброї Надії», зоопарк «Сафарі» або дельфінарій.

Арабатська стрілка та Генічеськ: рай для дітей

Арабатська стрілка - піщана коса, розташована між Азовським морем і затокою Сиваш. На протяжній території знаходяться селища Генічеська гірка, Щасливцево та Стрілкове (дуже тихе і спокійне місце, яке вибирають для відпочинку «дикі» туристи). А на самому початку Стрілки розташоване невелике місто Генічеськ. Море тут мілке і тепле, тому цей курорт воліють сім’ї з дітьми. І звичайно, приїжджих порадують ціни - вони приємно відрізняються від вартості аналогічних послуг в Кирилівці та Бердянську.

У селищах на Арабатській стрілці берега пологі, море теж неглибоке (тільки не в Стрілковому) і добре прогріте, до пляжу - рукою подати. У місцевих санаторіях пропонують лікування грязями, видобутими з озера Сиваш, а в Щасливцеве є гейзер з цілющою водою.

З цікавих місць - контактний зоопарк «Сафарі-парк» в Щасливцево, страусина ферма в Стрілковому і дельфінарій в Генічеській гірці.