Mazda планує випустити найефективніший двигун внутрішнього згоряння

Поки більшість автовиробників акцентують увагу на те, що електрокари - це майбутнє, Mazda вирішила модернізувати двигуни внутрішнього згоряння. Компанія оголосила про те, що її майбутній двигун внутрішнього згоряння Skyactiv-3 буде настільки ж чистим, наскільки чисті з екологічної точки зору електричні двигуни.

Шеф компанії Міцуо Хітомі заявив, що головна мета створення Skyactiv-3 - це підвищити термічний ККД двигуна до 56%, тобто новий двигун буде першим двигуном в світі, який буде перетворювати велику частину палива в енергію, не втрачаючи його через тертя і температури. Невідомо як нова технологія відобразиться на ресурсі двигуна і частоту виникнення різних несправностей, а тут https://diesel-master.com.ua/, до речі, можна замовити якісний і недорогий ремонт дизельних паливних систем різних марок авто.

Варто зазначити, що зараз найефективніший двигун внутрішнього згоряння належить команді «Формули-1» Mercedes-AMG ‘, його ефективність становить 50%.

Хітомі не уточнив, скільки часу знадобиться на те, щоб Skyactiv-3 був запущений у виробництво, також він не сказав, як Mazda збирається досягти таких висот, так як, якщо все буде вдало, ефективність двигунів Mazda підвищиться аж на 27%.

Тут треба зазначити, що Хітомі має на увазі забруднення, яке виробляють не власне електродвигуни, а зарядні станції, так як в більшості регіонів для виробництва електрики все ще використовують корисні копалини. В областях, де такі станції будуть отримувати енергію від вітру, сонця або води, електродвигун буде в будь-якому випадку екологічнішим, але таких областей наразі дуже мало.

Якщо обіцянки Mazda будуть виконані, це стане серйозним інженерним досягненням, яке може значно змінити майбутнє двигунів внутрішнього згоряння.