Автовласникам на замітку: чи варто купляти вживану гуму

В основному на покупку вживаних шин нас підштовхує економія співвідношення ціни і якості, і це, як правило, шини, які були привезені з-за кордону. Існує думка, що європейські водії більш акуратні зі своїм автомобілем, і не допускають повного зносу шин на своєму авто. Так само, часто при купівлі вживаного автомобіля, продавець його дає в подарунок комплект шин з пробігом. У першому і другому випадку необхідна їх ретельна перевірка.

Очевидно, всі знають, що від якості і стану автомобільних шин залежить ваше життя, і життя пасажирів. Наведемо кілька прикладів і характеристик, коли купувати б / в шини категорично не рекомендується.

1. Якщо на шинах є зовнішні або внутрішні пошкодження, а так само грижі, горби або різні відшарування - такі шини експлуатувати небезпечно.

2. Якщо ви відчуваєте при їзді вібрацію або шум, то такі шини так само не можна експлуатувати, бо при їзді по нерівній поверхні створюється дисбаланс коліс.

3. Заборонено використовувати шини, які були зроблені понад шість років тому. Будь-який товар має свій термін придатності, і шини так само не виняток. Термін зберігання шин за спеціальних умов 5 років.

4. Обов’язково при виборі б/в шин звертайте на дату виготовлення кожної покришки. Дата повинна бути однаковою. Якщо дата не однакова, то це може говорити про те, що вони могли стояти на різних автомобілях. Це важливо!

5. Не варто купувати шини, протектор яких менше ніж 1.6 мм для літньої гуми, і 4 мм для зимової. Якщо ваші шини наближаються до цих показників, тоді зверніть увагу на марку своїх шин. Такі марки як Continental, Goodyear і Michelin є більш довговічними, і мають порівняно з іншими марками довший термін експлуатації.

6. Заборонено також експлуатувати шини, у яких є тріщини. Як правило вони з’являються в результаті неправильного зберігання або значного віку шин. Такі шини дуже небезпечні і в будь-який момент в дорозі може статися неприємна ситуація.

7. Варто звернути увагу на рівномірність зносу шин при покупці. Якщо знос не рівномірний, то це говорить, що вони стояли не в парі, або експлуатувалися з порушенням.

8. Якщо продавець не дає вам ніякої гарантії при покупці, навіть мінімальної, то такі шини ми не радимо купувати.

Всіх цих проблем можна уникнути, якщо купувати нові шини. Ось магазин дисков avtodiski.net.ua, саме тут представлено широкий асортимент якісних шин і дисків від відомих вітчизняних і зарубіжних виробників по найкращій в Україні вартості.

Як правило, покупка нової гуми - це запорука вашої безпеки, але якщо ви і вирішили з огляду на економію сімейного бюджету купити б/в гуму для свого автомобіля, тоді дотримуйтеся наведених вище правил і рекомендацій.