Розумне дзеркало MirrorMirror надасть користувачеві особисту інформацію

Завдяки сучасним технологіям казка поступово стає реальністю. І кожен може відчути себе її героєм, задавши чарівному дзеркалу хвилююче питання: «Чи я на світі всіх миліша?». Одне «але»: дзеркало не оцінить вашу зовнішність за десятибальною шкалою, зате натомість представить цінну інформацію іншого рівня - повідомить точний час, дату, позначить прогноз погоди або навіть запропонує варіанти вечірнього макіяжу.

Одними з тих, хто оживив казку, стали студенти факультетів науки та інженерії (College of Science and College of Engineering) інституту Пердью, які розробили «розумну» дзеркальну поверхню. Ідея народилася просто: час дорогий, так чому б вмиваючись або причісуючись не проводити його з користю? Читати зведення новин, перевіряти пошту, соціальні мережі або, наприклад, уточнювати розклад автобусів. Саме бажання стати Юлієм Цезарем і робити кілька справ одночасно надихнуло юних учених на створення MirrorMirror.

Завдяки функції розпізнавання обличчя звичне з вигляду дзеркало, на кшталт тих, що можна замовити на сайті https://c-di.kiev.ua/, перетворюється, як тільки до нього підходить людина. На поверхні висвічується вся актуальна інформація, яка не зникає до тих пір, поки користувач не насолодиться своїм зовнішнім виглядом.

«В «сплячому режимі» дзеркало показує основні дані, такі як час, дата або погода, але, виявивши навпроти себе людину, MirrorMirror висвітить і її особисті показники: наприклад, рахунок останньої гри або непрочитані повідомлення електронної пошти», - каже Нік Моло, один з членів команди розробників. За словами винахідників, рано чи пізно MirrorMirror і зовсім зможе стати головним предметом в будинку, виконуючи роль центрального гаджета, який контролює інші пристрої.

Задумка молодих вчених була оцінена по достоїнству. Команда розробників посіла перше місце на виставці комп’ютерних технологій Undergraduate Student Board of the Purdue Department of Computer Science. Тепер студентам доведеться відмовитися від літнього відпочинку на пляжі і повністю зосередитися на ідеї масового виробництва розумного дзеркала.

Але не варто вважати творців MirrorMirror першовідкривачами розумних дзеркал. Кількома роками раніше Джеймс Лоу також представив світу свій винахід: Cybertecture Mirror, що працює на базі Linux. Оснащене LCD екраном дзеркало дозволяє не тільки бути в курсі новин, але і стежити за показниками здоров’я власника. У комплект входять підлогові ваги, що автоматично передають інформацію про індекс маси тіла і інших показниках на дисплей.

Дзеркало володіє і іншими корисними функціями: користувач може синхронізувати його зі смартфоном, що значно полегшить доступ до особистих даних в соціальних мережах. До того ж, пристрій може повідомляти своєму власникові звуковим сигналом скільки часу у нього залишилося на збори перед виходом з дому. Зручно, чи не так?

Зовнішній вигляд дзеркала, представленого в білому або чорному кольорах, актуальний для будь-якого інтер’єру, але більше підійде для квартир в стилі хай-тек або техно. Казковий предмет, на жаль, не наколдуешь з чарівною пилку і не отримаєш в подарунок від хресної феї - потрібно платити реальні гроші: від $ 3600 до $ 7700 залежно від обраної конфігурації.