Як вибрати якісні кросівки?

В останні роки спортивне взуття купується споживачами не тільки для занять активним спортом, але і для повсякденного носіння. Воно зручне і відмінно поєднується з джинсами і іншим спортивним одягом. Тому виробники спортивного взуття все більше розширюють модельний ряд, і все менше стежать за якістю своєї продукції.

Спочатку покупець при виборі взуття орієнтується на звичайний параметр, подобається-не подобається, а вже після приступає до більш ретельного огляду моделі.

Головне призначення кросівок - це жорстка фіксація гомілковостопного суглоба, який повинен витримати велике навантаження. Може здатися дивним, але саме кросівки краще купувати ввечері. Саме до цього часу доби нога протягом дня природним чином набрякає. Тим самим на ранок кросівки будуть дещо вільнішими, не будуть тиснути ногу і не викликати дискомфорт.

Перегляньте вподобану модель візуально. Зверніть увагу на те, чи акуратно прошиті рядки, чи немає залишки клею, на наявність неприємного запаху, як виконана шнурівка, чи є наклейка про інформацію, з якого матеріалу зроблена пара, як внутрішня частина кросівок, так і їх підошва. Якщо хоча б на одне питання, ви не отримали вичерпну відповідь, то є причини задуматися про те, що вподобане взуття якісне. До речі, можете не сумніватися - кросівки, і інше спортивне взуття придбане в інтернет-магазині https://vectorsport.com.ua/ не викличуть подібних питань, адже весь представлений тут асортимент виключно перевірених часом відомих брендів.

Після цього можна приступити до більш докладного вивчення. Перевірте, чи є супінатор, адже саме його наявність оберігає голеностоп від втоми. Добре якщо устілка буде знімною, що дозволить додатково потурбуватися про гігієну ніг. Кромка навколо кросівка повинна бути м’якою, щоб позбавити власника від натирань і мозолів в області щиколоток.

Для занять спортом, прогулянок і активного відпочинку, кросівки можуть бути виконані зі шкіри. Але якщо ви помітите, що вони зроблені з синтетичного матеріалу не лякайтеся. Це можуть бути високотехнологічні синтетичні спортивні матеріали, і іноді вони коштують набагато дорожче, ніж натуральна шкіра. Вони забезпечують хороший повітрообмін всередині взуття. Для перевірки натисніть пальцем на носок, і якщо протягом 5 секунд він вирівняється, то в ваших руках якісна пара взуття.

Особливу увагу приділіть підошві. Глибокий рельєф підійде для активного відпочинку на природі. Не глибокий, але густий рельєф свідчить про те, що кросівки призначені для занять в спортзалі. Відсутність рельєфу говорить про те, що це прогулянкове взуття.

М’який поперечний згин говорить про те, що взуття якісне, але якщо підошва також легко зігнулася вздовж підошви, то це, скоріш за все, підробка.

При примірці, кросівки одягають на обидві ноги і обов’язково приміряти потрібно в шкарпетках. У зашнурованих кросівках пройдіться по залу і відчуйте що ноги, добре зафіксовані. Якщо все добре, то ви зробили правильний вибір і вашим ніжкам буде комфортно і зручно.