Особливості утеплення пінопластом

За допомогою пінопласту можна якісно утеплити будинок, прибудову, баню, гараж і різні господарські споруди. Він має низку переваг і недоліків, які слід враховувати при виборі даного матеріалу і роботі з ним. У цій статті ми розглянемо основні плюси і мінуси утеплення пінопластом, а також особливості цього матеріалу.

Один з найбільш тонких утеплювачів

Переваги утеплення за допомогою пінополістиролу складно переоцінити. Однак однією з найзначніших з них є його товщина. Це означає, що продукт має практично найнижчий коефіцієнт теплопровідності.

Єдиний матеріал, з яким поступається пінопласт - це піноізол, що представляє собою багатокомпонентний рідкий матеріал. Однак він може використовувати тільки для утеплення нежитлових споруд. Причиною тому є висока токсичність матеріалу. До того ж працювати з піноізолом можуть тільки професійні будівельники, а за допомогою пінопласту зробити утеплення може кожна людина самостійно.

Мала вага і низька ціна

Ще одною значною перевагою пінополістиролу є його низька вага. Він може мати щільність 15, 25 і 35 кг на м3. Для утеплення можна використовувати всі види. Однак при покупці утеплювача слід перевірити вагу упаковки, щоб придбати відповідну щільність і якість.

При правильній експлуатації пінополістирол під штукатуркою прослужить досить довго без зміни своїх якостей. Для утеплення стін застосовується листи, для даху - крихта або кульки, а для підлоги або цоколя - екструдований пінополістирол. І якщо ви бажаєте купити пінопласт в Харкові, скористуйтесь вигідними пропозиціями від інтернет-магазину https://fenixcentr.com.ua/category/teplo-zvukoizolyatsiya/penoplast/, саме тут представлено найширший вибір цього, та інших якісних утеплювачів.

Інші переваги

- Пінопласт є один з найбільш простих в роботі матеріалів;

- Він дуже податливий, тому може різатися ножівкою або ножем. До того ж в ньому можна з легкістю зробити отвір будь-якого розміру і глибини. Ця властивість корисна, коли необхідно утеплити поверхні з виступаючими карнизами, вікнами або декоративними елементами;

- Легкий пінопласт можна приклеїти до будь-якої поверхні, а після висихання клею його можна додатково обробити.

Але не варто забувати, що існують і недоліки такого утеплення, які слід враховувати при прийнятті рішення.Основним недоліком пінополістиролу є його горючість. Тому з його допомогою не можна утеплювати приміщення, в яких висока ймовірність виникнення вогнища загоряння. Саме з цієї причини не рекомендується утеплювати пінопластом вентильований фасад. Порожнечі між матеріалом і поверхнею фасаду створюють оптимальні умови для горіння. До того ж порожнечі додатково працюють як тяга повітря.

Пінополістирол тягне в себе вологу. Тому при утепленні сирих поверхонь потрібно бути обережними. В даному випадку рекомендується використовувати екструдований пінополістирол, яка не вбирає в себе вологу.

Ще одним значним недоліком є його вологовідштовхувальні властивості. Таким чином, якщо будинок буде побудований з пінополістирольних блоків, зберегти оптимальний мікроклімат в приміщенні буде неможливо.