Особливості використання гідромоторів

На сьогодні гідравлічні двигуни в більшості галузей промисловості виступають на другий ролях, поступаючись двигунам електричного типу. Але деякі переваги гідравліки, що наочно демонструються в певних ситуаціях, забезпечують стабільну потребу гідроприводів.

Наприклад, купити гідромотор, зокрема на сайті hydro-gid.com.ua компанії “ГИДРО - ГИД” доцільніше в тому випадку, якщо для його монтажу виділяється обмежений простір або утруднений доступ до місця установки - розміри гідропривода раза в три, а маса - майже в 10 разів менша, ніж у електромоторів такого ж потужності.

Діапазон, що дозволяє регулювати частоту обертання, у гидродвигунів ширший. Якщо врахувати деякі моделі спеціального виконання, то він коливається в межах від 2500 до 1-4 об / хв. Суттєвий і той факт, що час, необхідний для запуску і розгону до заданих параметрів функціонування, у гідромотора складає всього декілька долей секунд, на відміну від електричних агрегатів великої потужності.

Рух валу в гідромоторі легко регулюється залежно від необхідності за допомогою засобів, призначених для регулювання гідроприводу. Для оптимального управління рухом моторного вала рекомендується вибирати і купити гідророзподільник тієї ж марки, що і сам двигун - або аналог, що підходить для модельного ряду.

Ще однією незмінною перевагою гідромеханіки виступає те, що вони не бояться деяких зупинок, включення-вимикання, частої перестановки ходу та реверсів. У цьому плані гідравлічний двигун також надійний, стабільний у роботі і довговічний - нічого, окрім стандартних планових профілактичних оглядів, для його повноцінної роботи при критичних навантаженнях не потрібно.

Всі переваги моторів гідравлічного типу, однак, на сьогодні часто перекриваються їх недоліками, що заважають проводити постійний контроль, зокрема, за в’язкістю робочої рідини, її відходами через розриви і ущільнення при високому тиску в системі, а також за її температурою та чистотою - останнє відіграє вирішальну роль на знос агрегата.

При виборі типу мотора (між гідравлічним та електричним) основними критеріями повинні виступати співставлення плюсів та недоліків у їх роботі при конкретних експлуатаційних умовах. Наприклад, якщо передбачається часто вимикання агрегату або перестановки його ходу, то оптимально, безумовно, буде саме гідромотор.