Обираємо басейн для дачі

Сучасна дача для багатьох є особливим куточком для відпочинку. Її оточують зелені газони, садові дерева, альтанки і маленькі архітектурні скульптури. Мати серед всього цього достатку власне водоймище - це мрія будь-якого дачника. Сьогодні встановити басейн не проблема, були би гроші і відповідне бажання.

Конструкції

Виробники пропонують безліч варіантів спа басейнів для дачної ділянки: від недорогих моделей до незвичайних вартісних споруд. Щоб зробити вдалий вибір, варто вивчити такі фактори:

- Параметри басейну spa і ділянки;

- Необхідність застосування басейну;

- Експлуатація;

- Мобільність.

Сьогодні існує на ринку 3 типи басейнів: розбірні, надувні спа-басейни і стаціонарні. Всі ці види мають позитивні і негативні сторони, однак справляються зі своїми функціями. Ці фактори впливають на рішення про покупку, і дають відповідь на питання: що краще підійде для конкретної ділянки.

Надувний басейн

Цей вид досить компактний, має просту конструкцію і недорогий сегмент. Моделі найбільш поширені серед дачних ділянок. Басейни виробляються з міцної плівки, виглядають як подвійний чохол з порожнистою камерою, куди закачують повітря. Басейни надувні легко транспортувати, для монтажу не потрібні спеціальні умови, тільки рівна місцевість. Серед мінусів надувного басейну: періодична підкачка, недовговічність, незручна чистка, часта заміна води.

Каркасний басейн

Басейн каркасний має розбірну конструкцію. Зовні являє собою овальний, круглий або прямокутний каркас, обтягнутий міцною плівкою. Всередину заливається вода. Каркас служить держателем певної форми і знижує тиск води на стінки. У теплий сезон подібна конструкція монтується на дачі, а в холодний період каркас можна з легкістю демонтувати і зберігати в приміщенні. Такий басейн надійний і стійкий, довго експлуатується.

Пластиковий басейн

Пластикові басейни підійдуть тим, хто хоче, щоб водойма мала конкретну форму і була досить об’ємною. Такий варіант встановлюється на довгий період. Його не получиться розбити, басейн не потребує якихось грунтовних земельних роботіт.

Спа-басейни

Головним матеріалом для виготовлення ємностей гідромасажних спа-басейнів є акрил. Від інших матеріалів акрил відрізняється високою якістю і методом обробки. В індустрії спа застосовуються акрилові матеріали різних брендів і виробників з усього світу, що за якістю мають відмінності один від одного.

Незалежно від конструкції і призначення, любий басейн вимагає до себе ретельного і регулярного догляду. Відкрита конструкція забруднюється швидко, в порівнянні із закритою, тому перед установкою спа басейну на дачі необхідно переглянути насосні установки, щоб вибрати для себе оптимальний варіант.

На улице холод, а так хочется искупаться в своем басейне во дворе! Нет проблем, приобретайте раздвижные накрытия бассейнов от компании F-Tech и почувствуйте себя в тропиках посреди зимы.