Барвистий дитячий садок Bobiroupoli в Греції: інтер’єр як частина гри

Дитячий садок Bobiroupoli розташований в місті Іракліон, Греція. Місцевим дітлахам пощастило щодня проводити час в цьому унікальному барвистому місці, спроектованому креативними архітекторами студії Cube Concept.

Первісною ідеєю стало створення простору, який буде надихати дитячу уяву і максимально розвивати творчі здібності. Так з’явилися приховані куточки, які чекають, щоб малюки їх виявили і включили їх в свою гру. Весь простір дитячого садка загальною площею 170 квадратних метрів було розроблено як частину гри. Яскраві кольори в інтер’єрі використані для підтримки цієї ідеї, а плавні форми обрані для створення незвичайної атмосфери.

Безперечно, дітлахам подобається тут перебувати, лише хочеться порадити скористатися вигідною пропозицією від дизайн-студії “Ход Конём” купить стенды для детского сада, вони би ідеально вписалися в інтер’єр цього чарівного містечка.

Перший поверх дитячого садка поділений на чотири зони, кожна з яких несе різне функціональне навантаження. У вхідній зоні передбачений величезний диван, який домінує у просторі. Він має дві рівня для зручності використання як батьками, так і дітьми. Наступний зал виконаний в яскраво-червоному кольорі і призначений для малювання і настільних ігор.

Далі слідує тематична ігрова зона, де діти можуть в повній мірі використовувати уяву, адже в цьому залі в мініатюрі створені кухня, продуктовий магазин, ляльковий будиночок, банк і столярна майстерня. Тут також достатньо вільного місця для інших занять або відпочинку.

Четвертий зал розташований в дальній частині простору і присвячений активній діяльності. Тут хлопці можуть стрибати, бігати і біситься по повній, викидаючи накопичену енергію, причому в повній безпеці, адже підлогу в цій зоні покритий матрацом товщиною 40 мм. Стіни навколо цієї області формуються таким чином, щоб створити свого роду гнізда, де діти можуть сидіти або лежати.

На першому поверсі будівлі розташовуються дитячі та дорослі вбиральні, невелика кухня і більш ізольована кімната для творчого розвитку. Тут влаштовують театральні постановки, проводять музичні ігри або просто поділяють малюків на групи в залежності від віку, коли дитячий садок переповнений.