Без керма і без педалей - концептуальний седан I. D. Vizzion

Німецький автоконцерн Volkswagen готується представити на автосалоні в Женеві новий концепткар - електричний автопілотований седан I.D. Vizzion в якому не передбачено ні керма, ні педалей. Компанія показала перші зображення майбутнього автомобіля.

Vizzion поповнить сімейство електромобілів серії I.D. і стане найбільшим седаном в лінійці концерну. Довжина кузова майбутнього електрокара становить 5,11 метра, салон машини розрахований на чотирьох чоловік. Конструктори Volkswagen прибрали центральні стійки, що дозволить дверям концепткару відкриватися назустріч одна одній. В автомобіль інтегрована система автопілота, яка зможе не тільки продовжити маршрут, але і самостійно переміщатися в потоці.

«Новий концепткар I.D. Vizzion стане четвертим членом сімейства Volkswagen I.D. Завдяки інноваційним технологіям, повністю автоматизованому управлінню і елегантній формі седан класу преміум демонструє напрям, в якому буде рухатися Volkswagen, створюючи технологію і дизайн для своїх майбутніх електромобілів», - йдеться в прес-релізі компанії.

Уже відомо, що концепт оснащений силовою установкою, що складається з двох електромоторів загальною потужністю 225 кВт (306 кінських сил), яка дозволить розвивати максимальну швидкість в 180 км / год, і системою повного приводу. При цьому запасу ходу комплекту літій-іонних акумуляторів, з урахуванням підзарядки батарей за рахунок рекуперації енергії при гальмуванні, повинно вистачити на поїздку в 665 кілометрів.

В автомобілі немає рульового колеса, педалей та інших звичних органів управління. Управління концептом здійснюється за допомогою віртуального помічника, який розуміє команди і жести.

У масове виробництво представницький седан надійде в 2020 році разом з іншими моделями лінійки електрокарів - I.D. Crozz і I.D. Buzz. При цьому, як наголошується в прес-релізі Volkswagen, до 2025 року концерн має намір представити більш 20 моделей електромобілів.

88-й Автосалон в Женеві пройде з 1 по 18 березня, проте для відвідувачів виставка відкриється тільки 8 числа.

Дещо раніше Volkswagen заявив про намір випустити електричні версії всіх автомобілів свого модельного ряду до 2030 року. Таким чином, на авторинку з’являться 300 нових електрокарів німецького виробництва. За попередніми підрахунками Volkswagen, створення екологічних машин обійдеться концерну в € 20 млрд.

Інтернет-магазині avtoforma.com пропонує комфортні дешеві авточохли з різних матеріалів і кольорів, а також інші якісні автоаксесуари відомих виробників для різних марок авто.